Política26/12/2012

Navarro ofereix el seu suport a CiU si la independència deixa de ser una prioritat

El primer secretari del PSC considera que l'escenari polític que hi ha ara mateix és el "d'una CiU en mans d'ERC poc creïble, perquè ha aprovat un document de Govern amb propostes que fa tres mesos deia que eren impossibles"

Efe

BarcelonaEn una entrevista amb l'agència Efe, Navarro assegura que l'escenari polític que hi ha ara mateix és el "d'una CiU en mans d'ERC poc creïble, perquè ha aprovat un document de Govern amb propostes que fa tres mesos deia que eren impossibles".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim una CiU que està a mans del moviment independentista −ha afegit− i que tanca els ulls davant el patiment de moltes persones, que tenen tants problemes i que no poden esperar a aquest meravellós paradís de la independència que vindrà després del 2014, sinó que les seves necessitats són d'avui".

Cargando
No hay anuncios

Tanmateix, el líder del PSC considera que "CiU pot evolucionar", i "si pensa que el camí cap a la independència no és la prioritat, i que cal explorar camins d'entesa amb la resta d'Espanya", llavors, "amb un programa com aquest, comptarà amb la nostra col·laboració", ha apuntat.

Perquè existeixi aquest suport, ha precisat Navarro, seria necessari que CiU tingui voluntat "d'aprofundir en una fiscalitat més justa i lluitar més durament contra el frau fiscal, a més d'impulsar una política de creixement econòmic més solidària".

Cargando
No hay anuncios

En qualsevol cas, Navarro ha deixat clar que "aquest no és l'escenari que tenim avui" i, per aquest motiu, el PSC defensa i "vol ser una alternativa en polítiques de creixement econòmic i de solidaritat, per garantir els serveis públics i un projecte federal d'estat".

Respecte a la consulta sobiranista impulsada per CiU i ERC, Navarro ha explicat el sentit que té "l'abstenció" anunciada pel seu partit al Parlament durant la tramitació parlamentària d'aquesta iniciativa. "El PSC està a favor d'una consulta perquè els catalans puguin pronunciar-se sobre la seva relació amb Espanya −ha apuntat−, perquè considera que és un instrument d'aprofundiment democràtic a fi que els ciutadans expressin una opinió". Tanmateix, ha subratllat que "no estem d'acord que la consulta es faci de qualsevol forma, i sempre hem demanat que sigui acordada amb el govern espanyol, que sigui legal i vinculant, i si ens abstenim és precisament perquè no han comptat amb nosaltres".

Cargando
No hay anuncios

El PSC és favorable a la consulta, però està "clarament en contra de la independència, perquè nosaltres tenim un model federal que pensem defensar", ha afegit Navarro, que ha lamentat que CiU i ERC hagin pactat pel seu compte el referèndum i que ja hagin decidit que tindrà lloc el 2014.

Segons la seva opinió, hi ha hagut "un segrest amb el concepte de la consulta, perquè dos partits s'han tancat en un despatx per fer un pacte de Govern" i "l'abstenció es produeix com a resposta a aquesta situació, per indicar que es tracta d'un acord entre només dues formacions".

Cargando
No hay anuncios

El primer secretari del PSC també ha retret al PP "el seu immobilisme" en la qüestió de la consulta, el pacte fiscal i altres matèries que provoquen tensió amb Catalunya, i ha advertit que "el que pot provocar amb aquesta actitud és just el contrari del que vol", ja que "el PP està fent créixer l'independentisme".

"Si el PP vol tornar a l'Espanya una, homogènia, poc diversa i molt centralista s'equivoca −ha subratllat Navarro−, perquè està provocant el contrari. Està desintegrant l'estat espanyol en les pitjors condicions possibles".