Política01/10/2019

Nieto i Pérez de los Cobos es passen mútuament la responsabilitat de les càrregues de l'1-O

Cap d'ells assumeix haver donat l'ordre als agents estatals desplegats aquell dia a Catalunya

Ara

BarcelonaPer al coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial durant l'1-O, la pregunta sobre qui va ordenar les càrregues de l'1-O se li ha de fer a l'exsecretari d'estat de Seguretat José Antonio Nieto. I segons Nieto, l'únic capacitat per respondre aquesta pregunta és De los Cobos. Tots dos van negar tenir-hi res a veure quan, entre el juny i el juliol, van haver de respondre per videoconferència a les preguntes del jutjat número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials. TV3 ha tingut accés al vídeo dels dos testimonis.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui contestarà aquesta pregunta és el director del Gabinet de Coordinació i d'Estudis, el coronel Pérez de los Cobos", va respondre Nieto el 18 de juny. "La funció del Gabinet és comentar-ho amb el secretari d'estat, ell sí que és a la cadena de comandament", va dir al seu torn Pérez de los Cobos l'11 de juliol.

Cargando
No hay anuncios

Ni ells ni cap dels responsables polítics del govern del PP que van desfilar com a testimonis en el judici al Procés –l'expresident Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, entre d'altres– que es va fer al Tribunal Suprem van assumir haver donat l'ordre i aquesta qüestió continua sent un misteri perquè, segons ha quedat evidenciat aquests dos últims anys, ningú se'n vol responsabilitzar.