ELECCIONS MUNICIPALS
Política21/03/2015

Junqueras celebra les aliances d'ERC amb aquells que veuen que el federalisme "no té futur"

El líder dels republicans insta els seus quadres a incloure independents i exsocialistes a les llistes de les municipals per reforçar-les com la primera volta del 27-S

Roger Tugas

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha cridat aquest dissabte a "anar construint més majories i anar incorporant gent al projecte" per "ampliar les bases de l'independentisme i l'objectiu de construir una societat més justa i neta". En aquest sentit, ha remarcat en l'obertura del consell nacional d'ERC les aliances amb Avancem, MES i Socialisme Catalunya Llibertat de cara a les municipals, atès que representen "gent que havia estat en el federalisme i veu que no té futur".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests acords, segons Junqueras, reforcen la idea que les municipals seran "la primera volta d'unes eleccions que han de ser, seran i farem definitives". El líder dels republicans ha instat els seus quadres a reforçar "aquesta voluntat de sumar i ampliar unes candidatures municipals que es caracteritzen per la seva obertura i pluralitat", per tal d'"assemblar-nos tant com sigui possible a la nostra societat". "Ara que falten un parell de mesos, fem un últim esforç", ha demanat.

Cargando
No hay anuncios

Així, Junqueras ha ressaltat que en algunes comarques –com el Baix Llobregat– hi haurà candidatures a tots els municipis, tot i que també ha subratllat que no es tracta només de "fer un alt nombre de llistes, sinó d'assegurar que aquestes llistes s'assemblin a la societat que volem representar". "És un esforç que gaudim fent-lo, molts cops hem treballat més en solitari del que hauríem volgut, però ara som molts més dels que hem estat mai", ha conclòs, i ha asseverat que cal erigir "els municipis com la millor eina per construir la independència".