ELECCIONS 27-S
Política22/07/2015

Pablo Iglesias nega el caràcter plebiscitari del 27-S i diu que no pot definir la relació amb l'Estat

El líder de Podem afirma que a ell "li sembla bé" que els catalans votin sobre la seva relació amb Espanya, però en el marc d'un procés constituent

Acn

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena SER que, amb independència de com vulguin presentar els comicis del 27-S les formacions sobiranistes, aquestes eleccions són "autonòmiques" i que en aquests moments "en termes jurídics no és viable que unes eleccions a Catalunya defineixin la relació amb la resta de l'Estat". Amb tot, ha assegurat que a ell "li semblaria bé que els catalans votin" i que a partir del resultat que s'obtingués els representants polítics a l'Estat "siguem responsables". "A mi em semblaria una irresponsabilitat que la majoria dels catalans no volguessin seguir a Espanya i fóssim indiferents a aquesta realitat", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha assegurat que personalment "no vol que Catalunya se'n vagi" d'Espanya i s'estima més "seduir Catalunya d'una manera diferent de la malaptesa de Fernández Díaz, que insulta Pep Guardiola perquè es presenta a unes eleccions, o de la del PP, que han fabricat independentistes". "Quan un va a Catalunya i veu les coses des d'allà diu: 'Esclar, és normal que molts catalans vulguin marxar'".

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, ha apuntat que la qüestió s'ha de resoldre en el marc d'un procés constituent per a una nova constitució que garanteixi "de manera efectiva" drets com l'educació i alhora que serveixi per afrontar la qüestió territorial. El dia 27, ha dit, se celebren unes eleccions autonòmiques "i només Mas ho planteja com un 'sí' o un 'no'".

Segons el líder de Podem, part de la solució al problema territorial de l'Estat i Catalunya es resol amb les formes. "Jo intueixo que amb una manera més tolerant de fer les coses a Espanya hi hauria una majoria de catalans que estarien encantats de buscar una fórmula en què puguem seguir caminant junts, però si no és així cal acceptar-ho".