Esquerra

Pablo Iglesias exigeix a Yolanda Díaz "respecte" a Podem

L'exlíder del partit lila carrega contra la vicepresidenta segona en un acte per preparar-se per al nou cicle electoral

ARA

BarcelonaPodem escalfa motors per a les municipals. Aquest cap de setmana ha celebrat unes jornades per renovar el seu discurs polític i la seva imatge. En aquest escenari, les tensions del partit lila amb la vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz, es mantenen i fins i tot van pujant de to a mesura que avança en la seva plataforma, Sumar. L’exvicepresident i exlíder de Podem Pablo Iglesias s'ha dirigit a Díaz des de l’acte a Madrid –tot i que sense esmentar-la explícitament–, i ha assegurat que el partit lila serà generós per confluir amb altres esquerres. Amb tot, ha advertit que la formació ha de ser “respectada” com la força “més important” de l’esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No hi ha discurs més reaccionari que el que diu que el problema són els partits”, ha assegurat Iglesias, que ha remarcat que va ser la seva formació la que va situar Díaz com a líder d’Unides Podem: “Aquest partit va apostar per una candidata que no fos d’aquest partit”. L’exvicepresident ha estat el protagonista de les jornades i no s'ha estalviat les crítiques. Ha denunciat que a l’espai de l’esquerra hi hagi qui consideri una “magnífica oportunitat” les eleccions perquè Podem i Esquerra Unida (IU) tinguin un mal resultat, perquè “això deixarà tot el camp de l’esquerra obert per a una nova esquerra que no serà perseguida per les clavegueres”. “El nivell d’ingenuïtat d’aquest plantejament és d’una dimensió vergonyosa”, ha etzibat.

Cargando
No hay anuncios

La seva posició l'ha secundat al seu torn el cofundador del partit Juan Carlos Monedero, que ha subratllat que qui aspiri a liderar l’esquerra no podrà “entusiasmar” si no “respecta” la formació morada. Ni Díaz ni el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, així com tampoc càrrecs dels comuns han participat en les taules de reflexió política, però sí que hi ha hagut representants d’ERC i EH Bildu, segons informa Europa Press. 

Nou logo per al nou cicle electoral

Podem també ha presentat alguns retocs estètics de cara a les eleccions. La formació ha compartit un nou logo a les xarxes socials, amb un fons lila més llampant, “per al nou cicle polític i social que ve”. “Per un país feminista, més democràtic i amb justícia social”, ha defensat el partit a Twitter.

Cargando
No hay anuncios