Cas Borràs

El PSC proposarà Assumpta Escarp com a nova presidenta del Parlament

Borràs afirma que Toni Castellà seria un "magnífic" president del Parlament, però assegura que no hi ha cap decisió presa

BarcelonaMoviments a l'oposició després que el Parlament hagi retirat l'escó a la líder de Junts, Laura Borràs. El PSC mou fitxa per intentar aconseguir la presidència de la cambra i, segons avancen a l'ARA fonts socialistes, el partit proposarà per al càrrec la seva diputada i actual vicepresidenta segona, Assumpta Escarp. La decisió es podria anunciar després de la reunió del grup parlamentari que tindrà lloc aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts expliquen que, després de mesos d'exigir que s'acabés la interinitat al capdavant del Parlament, el d'Escarp és el perfil idoni per recuperar la normalitat de la institució. La candidatura promoguda pel PSC, però, difícilment tindrà opcions si hi ha un acord entre ERC i Junts per rellevar Borràs. Els republicans ja han deixat clar en aquest sentit que, en virtut de l'acord al qual van arribar a l'inici de la legislatura, la presidència del Parlament correspon als juntaires.

Cargando
No hay anuncios

Laura Borràs no ha volgut avançar pantalles aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha denunciat la vulneració de drets que implica, a parer seu, que el Parlament li hagi retirat l'escó i ha situat la responsabilitat en Esquerra, el PSC i la CUP, els representants a la mesa que ahir van aprovar deixar-la sense acta i que també -ha recordat- van suspendre-la de drets i deures el mes de juliol. "Fer una cosa que vulnera els drets dels electors em sembla greu, és més que un error. I més en context de repressió", ha assegurat, malgrat que quan ella era presidenta de la cambra també Pau Juvillà va acabar sense escó per ordre de la Junta Electoral. "No trobaran cap paper firmat per mi", s'ha defensat, ja que en el seu cas va ser la secretària general del moment, Esther Andreu, la que va executar la decisió. ¿Amb coneixement de Borràs? La líder de Junts va mantenir la confiança a Andreu després de deixar Juvillà sense acta.

Cargando
No hay anuncios

¿I ara què? Borràs no ha volgut entrar a parlar de noms de possibles substituts a la presidència. De fet, en ser preguntada per la diputada Anna Erra -que surt a totes les travesses-, la líder de Junts ha desmentit que hi hagi cap candidatura sobre la taula per part de Junts. "No hem abordat la qüestió encara", ha asseverat, ja que la discussió formal a l'executiva del partit serà dimarts que ve. Ara bé, la reacció de la líder de Junts ha estat diferent quan se li ha preguntat per un altre nom: el líder de Demòcrates, Toni Castellà, que precisament agafarà l'escó en substitució de Borràs: "Serà un magnífic representant del meu escó. Estem alineats. I segurament seria un un magnífic president del Parlament", ha afirmat, tot i que ha insistit que no volia anar més enllà.

La trajectòria d'Escarp

Escarp (Terrassa, 1957), que fa gairebé quaranta anys que milita al PSC, va estar molt vinculada a l'Ajuntament de Barcelona i va fer el salt al Parlament de la mà de Miquel Iceta el 2015. Internament, va precedir Salvador Illa a la secretaria d'organització dels socialistes, mentre que de portes enfora ha cuidat molt les relacions amb altres partits. De fet, té bona relació amb la vicepresidenta primera de la mesa i actual presidenta interina, Alba Vergés (ERC).

Cargando
No hay anuncios