Política16/02/2016

El ple del Parlament guardarà un minut de silenci en record de Muriel Casals

La cambra celebrarà un acte institucional el dijous a les cinc de la tarda on participaran el president de la Generalitat, la del Parlament i el d'Òmnium

G.pruna

BarcelonaEl ple del Parlament guardarà aquest dimecres un minut de silenci en record de l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de JxSí Muriel Casals. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat després de la reunió de la mesa del Parlament que aquest serà el primer acte d'homenatge a Muriel Casals, abans que dijous a les cinc de la tarda el Parlament celebri un acte institucional en record de l'expresidenta d'Òmnium. A més, JxSí ha avançat que aquest dimecres deixarà una flor a l'escó que fins ara ocupava Muriel Casals.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte, que es farà a l'auditori del Parlament, comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i està previst que hi hagi una àmplia representació tant del Govern com de tots els partits i institucions catalanes. Després de l'acte institucional, a les 19.00 h començarà l'acte que organitza Òmnium i que serà obert al públic.

Cargando
No hay anuncios

Aquest acte més popular es farà al passeig dels Til·lers al Parc de la Ciutadella, i portarà el lema 'El millor homenatge, la victòria'. Òmnium té previst que a l'acte cívic hi intervinguin diverses figures properes a la fins ara diputada de Junts pel Sí. A més, es comptarà amb actuacions musicals. També es convidarà tothom a penjar fotografies amb Casals a les xarxes socials amb l’etiqueta #homenatgeMuriel.

L'expresidenta d'Òmnium va morir aquest diumenge després d'estar una quinzena de dies hospitalitzada per l'atropellament d'una bicicleta. La seva pèrdua ha provocat commoció al món cívic i polític del país.