Política03/03/2016

El Parlament tomba una moció del PP contra la consulta de BCN World

El Govern entregarà un informe a la cambra sobre la situació d'ATLL

Gerard Pruna

BarcelonaDebat sobre BCN World al Parlament. La cambra ha viscut aquest dijous una nova entrega del que s'endevina com una de les qüestions clau de la legislatura i un dels debats que més dubtes genera tant dins del Govern -amb sensibilitats diferents sobre el macrocomplex- i entre JxSí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, però, els dos grups han mantingut la unitat i han votat junts -amb Catalunya Sí que es Pot- contra una moció del PP que demanava accelerar BCN World i desistir de l'objectiu de fer una consulta sobre el projecte, una iniciativa que sí ha rebut el suport de Ciutadans, PSC i PP.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, ha justificat el rebuig del seu grup a la moció -malgrat que en un dels seus punts defensava BCN World com una oportunitat- per considerar-la "oportunista", ja que el que buscaven els populars era burxar en les diferències dins del Govern.

Fonts de l'executiu català han explicat a l'ARA que JxSí preveu votar en contra de totes les propostes parlamentàries sobre BCN World per "no alterar el diàleg intern i extern per buscar el millor acord possible".

Cargando
No hay anuncios

La CUP, per la seva banda, també ha rebutjat la moció, tot i que en el seu cas ho ha fet amb dures crítiques al disseny actual del Centre Recreatiu Turístic, i avisant que s'està "venent fum" amb algunes de les afirmacions que es fan sobre com serà BCN World.

El diputat del PP i primer tinent d'alcalde a Tarragona, Alejandro Fernández, ha lamentat que la moció no hagi prosperat, i ha criticat que el Govern "un cop més gira l'esquena a Tarragona". El diputat popular ha acusat el "nacionalisme" de patir un "antitarragonisme epidèrmic", i ha demanat que no es castigui els tarragonins "portant-los a la misèria".

Cargando
No hay anuncios

Informe sobre ATLL

Sí s'ha aprovat una moció de Ciutadans que insta el Govern a entregar al Parlament un informe sobre la situació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL). Un informe que haurà de detallar com es va signar el contracte de concessió, analitzar l'escenari a seguir si el Tribunal Suprem obliga a rescindir el contracte amb Acciona i estudiar quines mesures prendre, fins i tot si cal personar-se judicialment, si es demostra que hi ha hagut irregularitats.