Política24/09/2016

Parlon i Iceta fan pinya amb Sánchez: "Allibera'ns, Pedro!"

El primer secretari i Parlon eviten el cos a cos per a les primàries a la Festa de la Rosa

Maiol Roger

GavàLa Festa de la Rosa aplega milers de socialistes, però Miquel Iceta i Núria Parlon, candidats a les primàries que el PSC celebrarà el 15 d'octubre, han evitat centrar-se en la confrontació d'idees per liderar el partit i han orientat els discursos a donar suport a Pedro Sánchez en el seu intent de bastir una alternativa a un govern del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha estat especialment vehement i ha aconseguit fer aixecar la Pineda de Gavà clamant que Pedro Sánchez ha de ser president per fer fora Mariano Rajoy: "Allibera'ns, Pedro! Allibera'ns de Rajoy i del PP, per Déu! Aguanta!" En plena ofensiva de sectors del PSOE perquè Sánchez es faci enrere, els socialistes catalans li han enviat un missatge unànime, que ho intenti: "Resisteix les pressions, intenta formar una majoria progressista i de canvi", ha insistit Iceta.

Cargando
No hay anuncios

També Parlon ha donat suport al secretari general del PSOE: "Pedro Sánchez serà el pròxim president d'Espanya", ha dit, i ha enviat un missatge directe als 'barons': "A alguns companys del comitè federal del PSOE els vull demanar que facin pinya amb Pedro Sánchez".

Parlon ha estat la que ha dedicat més part del discurs a les primàries. L'alcaldessa de Santa Coloma ha parlat de la necessitat de renovació del partit, un dels seus missatges clau per postular-se com a primera secretària per davant de Miquel Iceta: "És un procés de renovació constructiu, només vol sumar, vol posar al capdavant tota una generació que vol entomar el lideratge del nostre partit".

Cargando
No hay anuncios

Iceta, en canvi, ha despatxat tota referència a Parlon subratllant que el que havia dit "ho podem dir tots els socialistes". Més enllà d'aquesta referència i a un intercanvi de les samarretes de campanya, el primer secretari s'ha centrat a buscar el fervor dels militants apel·lant al discurs socialista i agraint que l'hagin posat de primer secretari: "Vosaltres heu fet possible al ball".