Política29/05/2015

Patxi López veu possible un acord entre el PSOE i Podem per desbancar el PP de la Moncloa

"La força més votada pot tenir menys suport que l'enteniment d'altres", afirma el secretari d'Acció Política del PSOE

Europa Press

MadridEl secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López, considera possible un acord entre el seu partit i Podem per arribar a la Moncloa si el PP és la força més votada, segons ha assegurat en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això, a part de política, també és matemàtiques, la força més votada pot tenir menys suport que l'enteniment d'altres", ha justificat. En la seva opinió, no es tracta d'una "aliança" entre PSOE i Podem, però sí creu que cal acostumar-se a que "hi ha qui es pot posar d'acord perquè té vocació de fer una política diferent tot i que un altre hagi aconseguit més vots".

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, ha puntualitzat que això només pot passar quan es pot "posar una alternativa a sobre de la taula" i ha aprofitat per dir que això "no passa a Andalusia", on són els que bloquegen el govern de Susana Díaz i, al seu parer, el que passa és "el bloqueig pel bloqueig".

En tot cas, ha deixat clar que "acords a qualsevol preu, no" en faran, perquè "en un país és important la governabilitat i l'estabilitat dels governs i quan un arriba al poder ha de saber que cal governar i donar estabilitat".

Cargando
No hay anuncios

A més, López ha negat que el PSOE hagi canviat de posicionament sobre possibles socis a l'hora de plantejar pactes amb el partit de Pablo Iglesias, perquè posen el focus en les polítiques, en el "per què i no en el qui". "Nosaltres diem exactament el mateix i plantegem les mateixes coses, potser altres han canviat més el seu posicionament i han passat de ser radicals perillosos a dir-socialdemòcrates", ha argumentat.

Preguntat llavors per les paraules de Pedro Sánchez a la tardor de 2014, quan va dir que no pactaria amb el populisme, ha opinat, però, que Podem sí que té "part de populisme", perquè identifica "a un enemic, la casta, i promet el cel".