En directe
El cas Hasél
03/03/2021

Aragonès compareix davant de la diputació permanent pels aldarulls per l’empresonament de Hasél

Alejandro Fernández (PP) acusa Aragonès de "condicionar la convivència a una negociació"

El líder del PP, Alejandro Fernández, ha acusat Aragonès de "condicionar l'ordre i la convivència a Catalunya a una negociació d'investidura", cosa que ha considerat immoral i antidemocràtica. Fernández ha considerat els aldarulls en diferents ciutats catalanes com a "terrorisme urbà inadmissible".

Aragonès: "Aquest Govern donarà suport als treballadors públics, també als Mossos"

El vicepresident Pere Aragonès ha respost a Eva Granados que el Govern "donarà suport als treballadors públics, també als Mossos". Amb tot, ha rebutjat el posicionament de "centrar-se només en la conseqüència última" de les protestes (els aldarulls) i no "anar a buscar les causes" d'aquestes mobilitzacions, cosa que, ha recalcat, "ens situa en respostes parcials".

JxCat diu que és "comprensible" que la gent estigui "emprenyada", però avisa que cap causa legitima la violència

El president del grup de JxCat, Albert Batet, ha dit que és "comprensible" que la gent estigui "emprenyada" amb la situació actual, però ha avisat que "cap causa" legitima la "violència". En aquest sentit, ha expressat ple suport als Mossos d'Esquadra i també ha posat en valor que el departament d'Interior hagi obert una investigació sobre la pèrdua d'un ull d'una manifestant arran, presumptament, d'un projectil de foam. Tanmateix, Batet ha instat a revisar el model d'ordre públic en la propera legislatura, remarcant que així ho portaven en el programa electoral.

Sabrià (ERC): "No criminalitzarem mai la protesta, tampoc tot el cos dels Mossos"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que el seu partit no criminalitzarà "mai la protesta", però "tampoc tot el cos dels Mossos". "De la mateixa manera que avui fem una crida per a la llibertat de manifestació, expressió i protesta, també ens sentim molt lluny de qui saqueja", ha assegurat: "Estem fent mans i mànigues per desencallar un Govern prou fort i encarrilar una transformació social en aquest país".

Vidal Aragonès (CUP): "ERC què té d'esquerres?"

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha preguntat al vicepresident, Pere Aragonès, què té "ERC d'esquerres", després d'una intervenció al Parlament en què ha condemnat la violència i ha expressat el seu suport als Mossos d'Esquadra. "No tenim una generació de joves violenta, tenim un generació de joves violentada", ha considerat: "L'únic que han conegut és crisi". En aquest sentit, ha demanat als partits que es considerin d'esquerres que "abandonin el marc polític de la dreta".

Carrizosa: "L'independentisme, ja sense dissimular, persegueix el dissident"

El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha responsabilitzat el Govern i la CUP dels aldarulls. "L'independentisme, ja sense dissimular, persegueix el dissident", ha dit, i ha exigit a ERC i JxCat que "en les seves negociacions" per fer govern amb la CUP no posin "a la taula el cap dels Mossos".

Granados (PSC) a Aragonès: "O respecte o «apretar», o Mossos o CUP"

Eva Granados (PSC) ha carregat contra el vicepresident Pere Aragonès per les negociacions d'ERC amb la CUP. "O respecte o «apretar», o Mossos o CUP", ha dit, i l'ha acusat de "dimitir" de la seva "autoritat". "El Govern es presentarà com a acusació particular dels atacs?", ha requerit.

Albiach assegura que la "violència no és el camí" per als manifestants, però també apunta a la "violència del sistema"

La cap de files dels comuns, Jéssica Albiach, ha assegurat que la violència "no és el camí" a seguir per part dels manifestants per aconseguir els seus objectius, però també ha demanat posar el focus en la "violència del sistema". També ha retret que fins ara només els comuns i la CUP s'han posicionat en contra dels projectils de foam i ha reclamat que en la pròxima legislatura s'abordi aquesta qüestió en el marc d'una reforma de l'ordre públic.

Aragonès situa el debat sobre el model d'ordre públic en el nou Parlament constituït: "S'ha de fer amb serenor"

El vicepresident Pere Aragonès ha lamentat aquest dimecres la pèrdua d'un ull d'una noia a Barcelona i ha assegurat que es dirimiran responsabilitats "si es demostra que hi ha hagut una actuació negligent". S'ha mostrat obert a discutir sobre el model d'ordre públic, però ha situat aquest debat en el nou Parlament constituït a partir del 14-F. "Aquest debat s'ha de fer amb serenor", ha expressat, a més d'assegurar que tampoc es pot "criminalitzar" tot el cos de Mossos d'Esquadra si alguns agents incompleixen els protocols.

Aragonès assegura que és "imprescindible" derogar la 'llei mordassa' i eliminar el delicte d'injúries a la Corona

El vicepresident Pere Aragonès ha assegurat aquest dimecres que és "imprescindible" derogar la llei mordassa i eliminar els delictes d'injúries a la Corona i tots els que tenen a veure amb "limitar" la llibertat d'expressió. En aquest sentit, ha instat el govern de Pedro Sánchez a fer-ho.

Aragonès també demana abordar l'"arrel" dels problemes i del "malestar" de la societat catalana

Malgrat expressar el seu suport als Mossos d'Esquadra, el vicepresident Pere Aragonès també ha demanat abordar d'"arrel" el "malestar" i els problemes de la societat catalana. "Ens pertoca abordar els problemes de fons", ha expressat, i ha advocat pel diàleg per resoldre els conflictes polítics. "Per la lletra d'unes cançons no es pot empresonar a ningú [...]. Hi ha un problema amb el Codi Penal i això cal atendre-ho", ha asseverat.

Aragonès expressa la necessitat de formar un Govern fruit del 14-F

El vicepresident Pere Aragonès ha defensat la necessitat de formar un Govern fruit del resultat de les eleccions del 14 de febrer. Ha fet aquesta afirmació en el marc de la compareixença al Parlament sobre els disturbis i en plena negociació sobre la seva investidura amb JxCat i la CUP.

Aragonès condemna la violència i expressa suport als Mossos d'Esquadra

En la seva compareixença, el vicepresident Pere Aragonès ha condemnat "sense pal·liatius" els actes violents, que, ha assegurat, "no tenen res a veure amb la llibertat d'expressió i el dret a la manifestació". "Condemnem els actes vandàlics i els atacs als cossos policials i a la convivència", ha expressat, a més de fer públic el seu suport als Mossos d'Esquadra i a les policies locals.

Comença la compareixença de Pere Aragonès sobre els aldarulls arran de la presó de Hasél

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, compareix aquest dimecres a la diputació permanent del Parlament per abordar les mobilitzacions i els aldarulls arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél.