Política11/01/2013

El PSC decidirà dilluns si presenta un text alternatiu a la declaració sobiranista de CiU i ERC

Abans de votar 'no' al text que han elaborat CiU i ERC, intentarà eliminar els aspectes inassumibles pel PSC com el de "constituir Catalunya en un nou estat en el marc de la UE"

Efe

BarcelonaLa comissió executiva del PSC decidirà dilluns vinent si presenta un text alternatiu a la declaració de sobirania que han pactat CiU i ERC o si esmenen aquest document de manera que en quedi fora qualsevol al·lusió a una eventual independència de Catalunya. Així ho han assegurat fonts socialistes, de manera que el PSC no es limitarà a votar 'no' al text que han elaborat CiU i ERC, sinó que abans intentarà eliminar-ne els aspectes inassumibles pel partit de Pere Navarro, especialment la referència a "constituir Catalunya en un nou estat en el marc de la UE".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això podria fer-se bé amb esmenes al text o bé tot presentant-hi un document alternatiu, la fórmula que va fer servir el PSC quan l'estiu passat el Parlament va aprovar una resolució que defensava el "dret a decidir" dels catalans en una consulta d'autodeterminació. En aquesta ocasió, el PSC volia emfatitzar amb la seva proposta pròpia que la consulta havia de ser "legal, pactada i vinculant"; ara, els socialistes estan molestos perquè la declaració no es limita a defensar el "dret a decidir" sinó que inclou "postures independentistes", amb les quals en cap cas combrega el partit de Navarro.

Cargando
No hay anuncios

El document pactat entre CiU i ERC ha causat un notable malestar a la resta de partits que donen suport a la celebració de la consulta, especialment en el PSC i a ICV-EUiA. Aquestes formacions esperaven rebre un text que defensés "el dret a decidir" dels catalans, però no "la constitució de Catalunya en un nou estat en el marc de la UE", una expressió que les dues formacions consideren "excloent".