Política17/04/2017

Un jutge investiga el PP de Múrcia per la concessió d'una dessaladora a Florentino Pérez

Va tenir un cost de 600 milions, i el magistrat sospita que va vulnerar la llei d'aigües, segons 'El Confidencial'

Ara

MadridEl PP de Múrcia torna a ser sota el focus per un presumpte cas de corrupció, en aquest cas per irregularitats en la concessió de la construcció d'una dessaladora al grup ACS, de Florentino Pérez. Segons publica 'El Confidencial', el jutjat número 5 de Múrcia estudia aquest contracte, del 2006, en ple 'boom' immobiliari i quan presidia la regió el popular Ramón Luis Valcárcel.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dessaladora, construïda per esquivar la llei d'aigües, que obligava a concretar amb quina aigua s'abastirien les noves promocions immobiliàries, va servir per aprovar 26 plans urbanístics que van sumar 180 milions de metres quadrats, segons el diari digital. Va costar uns 600 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

El procediment parteix d'una denúncia de la fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme, que va estar seguida d'un escorcoll policial de les instal·lacions de la dessaladora i de diversos edificis públics per part de la policia el maig del 2016. Ara, la primera fase de la investigació judicial ha conclòs preliminarment que el govern regional va vulnerar la llei en fer la concessió de la instal·lació.