Política13/06/2013

El PP replica a Navarro que el concert basc és una "fórmula de lleialtat i cooperació" amb la resta d'Espanya

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, creu que hi ha "molt desconeixement" sobre aquest tema i aposta per fer pedagogia

Acn

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha replicat aquest dijous al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que el concert econòmic del País Basc i Navarra no és un privilegi, sinó una "fórmula de lleialtat i cooperació" amb la resta d'Espanya. I ha recordat que la fórmula està recollida en el text de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Navarro n'hagi demanat la supressió perquè considera aquest sistema un "privilegi", Alonso ha opinat que "hi ha molt desconeixement" sobre com funciona el concert, i ha apostat per fer molta pedagogia per explicar que "no és i no ha de ser cap privilegi, sinó una altra manera de participar en la solidaritat comú d'Espanya". Ha remarcat que no és un instrument nou, sinó que ve del segle XIX, i que s'ha aplicat ininterrompudament en territoris com Àlaba i Navarra.

Cargando
No hay anuncios

En declaracions als passadissos del Congrés, Alonso ha reconegut que el concert és una "especificitat" de dos territoris, però ha recordat que forma part de la Constitució i que fa dècades que s'aplica.