POLÍTICA
Política20/02/2014

Ressò a la premsa internacional del rebuig del Congrés al pols sobiranista

La votació impulsada per UPyD amb el suport del PSOE i el PP ha tornat a situar en mitjans americans, brasilers, suecs, lituans, serbis i hongaresos el procés català

Ara

BarcelonaEl procés sobiranista català ha tornat a obtenir ressò en mitjans internacionals després de la votació, aquest dijous al Congrés, de la moció d'UPyD, amb el suport del PP i PSOE, per expressar el primer cop de porta formal de la cambra baixa espanyola al repte sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El digital Boston.com es fa ressò de la informació i explica que els sondejos mostren resultats "ajustats" en cas que Catalunya pugui votar en la consulta del 9 de novembre. També el suec svenska.yle.fi reprodueix el mateix text de l'agència AP, si bé hi afegeix que Catalunya representa la cinquena part de l'economia espanyola.

Cargando
No hay anuncios

El brasiler Exame.com destaca la "gran majoria" que ha donat suport a la moció dels de Rosa Díez, i explica que els principals partits espanyols bloquegen la consulta del 9-N perquè la consideren inconstitucional. També es fa ressò de l'acord dels partits catalanistes per la data i la pregunta de la consulta, el rebuig de les patronals Foment del Treball i CEOE al procés polític i que Catalunya és una de les regions "més riques" d'Espanya, que representa el 18% del PIB espanyol.

El digital lituà tvnet.lv, més enllà de la informació relacionada amb la votació d'aquest dijous, fa referència explícita a les grans mobolitzacions, inclosa la Via Catalana, que han impulsat el procés d'autodeterminació. També es refereix a la votació al Congrés el serbi telegraf.rs, el brasiler em.com.br, l'argentí elsolonline.com –que en fa una extensa crònica–, i l'hongarès inforadio.hu.