EL PAPER DE L'OPOSICIÓ
Política04/03/2011

El PSC avisa Mas que Duran resta autoritat i empetiteix el Govern

Joaquim Nadal critica l'assistència del líder d'Unió a la reunió de treball d'Artur Mas i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso

Efe

BarcelonaEl PSC ha advertit avui al president català, Artur Mas, que el rol que ha assumit Josep Antoni Duran i Lleida d'"home fort del Govern" sense pertànyer-hi "resta autoritat" a l'executiu català i "empetiteix" els consellers i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. En roda de premsa, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha criticat la "sistemàtica confusió entre partit, país i Govern" que creu que practica l'executiu que presideix Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta forma, el PSC s'ha referit a la reunió de treball que ahir van mantenir el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i Artur Mas a Brussel·les i a la qual també va assistir Duran i Lleida, malgrat que no forma part del Govern. D'altra banda, Nadal ha criticat Mas per parlar de política catalana des de Brussel·les, i ha apuntat: "Els viatges a l'exterior per a consum interior són una moda de Pujol que no hauria de tornar. Potser eren útils en els vuitanta, però no són útils en la primera dècada del segle XXI".

Cargando
No hay anuncios

Respecte a la comissió d'estudi sobre el concert econòmic que ERC vol crear al Parlament català, ha afirmat que el PSC només acceptaria crear-la si en aquest fòrum s'aborden també els resultats de l'actual model de finançament. Nadal ha evitat referir-se a la crisi entre Joan Laporta i Solidaritat Catalana per la Independència, encara que ha donat per fet que Laporta sortirà del subgrup de Solidaritat, fins ara format per quatre diputats.