Política15/05/2013

El PSC vota a favor de deixar de fer servir el català com a llengua prioritària de l'administració pública

Els socialistes i el PP donen suport a una resolució de C's per acatar les sentències del TSJC contra els reglaments d'usos lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona

Ara

BarcelonaEl PSC ha protagonitzat aquest dimecres un gir entorn la seva política de defensa de la llengua catalana que havia protagonitzat fins ara. O almenys així ho sembla, després que en la comissió d'afers institucionals del Parlament ha votat a favor d'una resolució de Ciutadans que cridava a acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·laven els reglaments d'usos lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona que situaven el català com a llengua preferent de l'administració. La resolució de Ciutadans reclamava també "aplicar els criteris establerts en les mateixes [sentències del TSJC] en totes les administracions públiques catalanes" o, el que és el mateix, que el català deixés de ser preferent en totes aquestes administracions.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC, a més, ha anunciat el seu vot a favor de la proposta, però no n'ha argumentat els motius, cosa que ha sorprès la resta de grups. De fet, quan van fer-se públiques les sentències, els socialistes s'hi van oposar i van fer front comú amb CiU i ERC per esgotar la via legal.

Cargando
No hay anuncios

La resolució, però, ha estat rebutjada amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, que han superat els del PSC, PP i C's. En aquell moment hi havia Jaume Collboni, Núria Parlon i Marina Geli com a representants socialistes a la comissió.

--------------------------

Cargando
No hay anuncios

**Una hora i mitja després de publicar-se aquesta notícia, i arran de la polèmica que s'ha generat, el PSC ha anunciat havia votat a favor de la moció de C's per un "error". Ho ha dit en declaracions a l'ARA i en un tuit fet amb el compte oficial del partit a Twitter.