Política01/06/2015

El PSC anima la CUP a liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Reus

El cap de llista del PSC, Francesc Vallès, descarta un govern de coalició amb CiU, vencedora de les eleccions però sense majoria absoluta

Acn

ReusEl candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, considera que la CUP té la possibilitat de liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Reus i demana a David Vidal, cap de llista cupaire, que decideixi si vol ser l'alcalde de la ciutat per començar a parlar de possibles suports. Els socialistes han començat aquest dilluns una ronda de reunions amb partits polítics amb representació al consistori per afrontar la propera legislatura. A més de la CUP, que s'ha situat com a segona força amb 6 regidors, Vallès també s'ha reunit amb CiU, amb qui el PSC descarta formar part d'un govern de coalició de cara al proper mandat. "La distància entre CiU i PSC a Reus és abismal", ha manifestat l'alcaldable dels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la reunió amb la CUP, Vallès ha posat de manifest la possibilitat de propiciar un govern d'esquerres a la ciutat. "Un canvi de govern a Reus és possible i la CUP té la possibilitat històrica de liderar-lo", ha assegurat. Per això, tot i que la posició inicial del PSC és treballar des de l'oposició, Vallès ha emplaçat David Vidal a articular mecanismes que facin possible aquest canvi. "Quan ho hagi decidit, nosaltres estem disposats a continuar parlant en properes reunions", ha conclòs.

Cargando
No hay anuncios

"Hem vist el senyor Pellicer amb molt pocs suports i amb un programa i una llista totalment continuista, que no serveix per revertir la situació de degradació que pateix la ciutat", ha dit Vallès, després de reunir-se amb CiU. A més, ha considerat que Reus necessita "un govern fort que pugui prendre decisions i Pellicer no sembla que ho pugui aconseguir". Segons Vallès, "això no és una qüestió d'aritmètica, sinó que es tracta de projecte i de política".

Vallès ha explicat que el PSC també mantindrà trobades amb la resta de formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament. A tots se'ls fa arribar un document de compromisos amb la ciutadania que recull les principals propostes dels socialistes per rellançar la ciutat.