Política02/09/2014

El PSC donarà suport a una comissió d'investigació sobre el cas Pujol si la compareixença de l'expresident no els "convenç"

Maurici Lucena lamenta que les explicacions de Jordi Pujol arribin "massa tard"

Josep Gudiol

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, ha lamentat aquest dimarts que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol hagi posposat la seva compareixença, com a mínim, fins al 22 de setembre, i ha indicat que hauria d'haver estat "molt abans". "Cada dia que passa sense comparèixer fa més mal a Catalunya", ha declarat Lucena, i ha afegit: "Les ombres de sospita són massa denses i molt més extenses del que recull el seu comunicat". El socialista ha lamentat que no hagi estat el mateix expresident qui hagi decidit comparèixer al Parlament pel seu compte, i que hagin hagut de ser els partits polítics els que l'hi hagin demanat. D'altra banda, preguntat per si el PSC votarà a favor d'una comissió d'investigació, Lucena ha respost: "Si no ens satisfan les explicacions de Pujol, sí que hi donarem suport".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la llei de consultes i la reunió convocada per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat que el PSC hi assistirà, i ha avançat que el representant dels socialistes serà Ferran Pedret. Sobre la llei de consultes, el portaveu ha recordat que aquesta no dóna empara a la pregunta encadenada del 9-N. "Esperem que demà ens hagin convocat amb la intenció de comunicar-nos la decisió del Govern de modificar la pregunta", ha afirmat, i ha reiterat que el que cal ara és diàleg, negoci i pacte amb el govern espanyol. Ha anunciat, d'altra banda, que presentaran diverses esmenes a la llei, entre les quals hi ha assegurar la previsió que la pregunta es pugui sotmetre a la revisió del Consell de Garanties i, en segon lloc, que es posi en el decret de la convocatòria quina és la competència a la qual s'adreça la pregunta de la consulta. Per últim, ha indicat que el PSC es vol assegurar que la pregunta s'acobli perfectament a l’Estatut d’Autonomia.

Cargando
No hay anuncios

Sobre la compareixença de Montoro d'aquest matí, ha dit que no vol entrar a “tirar-se els plats pel cap” com han fet, segons ell, la resta de partits polítics. "No és el millor ministre que ha tingut un govern de l'estat espanyol", ha declarat, i ha afegit que "allò important ara és la lluita contra el frau fiscal".