Política09/02/2018

El PSC demana a la mesa i a la junta de portaveus que no es constitueixi la comissió del reglament que reclama JxCat

Els socialistes consideren que l'òrgan no es pot activar fins després de la investidura

Acn

BarcelonaEl PSC ha demanat a la mesa i a la junta de portaveus que no es constitueixi la comissió del reglament del Parlament que ahir a la tarda el grup de JxCat va demanar a la mesa que s'activés. La portaveu dels socialistes, Eva Granados, ha registrat aquest divendres al matí un escrit on argumenta que la comissió que tramita canvis a la normativa de la cambra no es pot constituir fins que no s'hagi produït la investidura del president de la Generalitat, perquè és legislativa.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, recorda a l'escrit que el PSC ja va sol·licitar dimarts en la reunió de la mesa i la junta que es constituïssin les comissions no legislatives, i que així es va acordar. Les úniques comissions que es poden constituir abans de formar Govern són les no legislatives, però JxCat -després d'haver consultat els lletrats- considera que la comissió del reglament és permanent i que no està vinculada a l'executiu, de manera que sí que es podria constituir abans del ple d'investidura.

Cargando
No hay anuncios

A més, la formació de Carles Puigdemont sosté que aquesta comissió no podria quedar vetada pel 155 precisament perquè, tot i tenir rang legislatiu, no està relacionada amb el Govern. El president del Parlament, Roger Torrent, farà arribar aquestes peticions previsiblement a la pròxima reunió de la mesa, que s'ha de reunir amb caràcter ordinari dimarts que ve. Tot i això, s'espera que la junta de portaveus no es reuneixi fins al dia 20 de febrer.