Política31/03/2015

El PSC creu que el full de ruta denota una “manca de professionalitat i seriositat” de CDC i ERC

Maurici Lucena ironitza i diu que "l'únic consol" és "la tranquil·litat" que Mas no ha firmat directament el document

Laia Vicens

BarcelonaEl portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha assegurat que el full de ruta que ahir van anunciar CDC, ERC i les entitats sobiranistes denota una “manca de professionalitat i seriositat d'alguns partits”, en relació a CDC i ERC. Un full de ruta que ha titllat d'“engany massiu” i que, ha dit, li ha provocat un “somriure” perquè és “tan poc seriós” que no entén per què s'ha generat tanta atenció mediàtica.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es nota que ERC i CDC necessiten vacances, estan escassos d'imaginació", ha dit el socialista, recordant que el full de ruta només és "un paper de pàgina i mitja". "Admiro la velocitat per ventilar temes tan transcendents", ha afegit. Ha criticat que el preacord aliena el principi de realitat perquè algunes propostes emanen de la unilateralitat. "No hem entès res", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

Lucena ha dit que es tracta d'una “fugida endavant d'ERC i CDC”, a qui “se'ls fa llarg el final de legislatura”, així com d'un acte d'”irresponsabilitat” del Govern, que encara no ha entès “que hi ha coses que no es poden fer al segle XXI”. “Un Govern no es pot saltar la llei”, ha sentenciat. Lucena, amb un cert sarcasme, ha dit que “l'únic consol” és “la tranquil·litat” que Mas no ha firmat directament el document, ja que “encara seria més greu”.

El dirigent del PSC ha recordat, amb to irònic, que per reformar l'Estatut es requerien dos terços dels diputats del Parlament (majoria qualificada), mentre que “ara resulta” que per fer la independència es necessita “només” el 50+1 (majoria absoluta). “Com es pot proposar que per un tema com la ruptura amb el principi de legalitat només es necessiti la majoria absoluta?”, s'ha preguntat.