Política23/12/2014

Cua de ciutadans al TSJC per autoinculpar-se pel 9-N

Oriol Junqueras s'hi ha afegit per donar suport al president Mas per la querella

Roger Tugas

Vora mig miler de persones s'han acostat aquest dimarts al migdia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per autoinculpar-se per haver participar al 9-N. L'acció, organitzada, per l'ANC, ha comptat amb la participació de polítics com el president d'ERC, Oriol Junqueras, que s'han solidaritzat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran de la querella que el TSJC va acceptar a tràmit aquest dilluns per la seva participació al 9-N. La cua de gent que es vol autoinculpar fa la volta a més de mitja illa de cases de l'edifici del tribunal de justícia. Entre els assistents també hi havia els dirigents de CDC Josep Rull i Jordi Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha afirmat que "la gent ha d'estar tranquil·la, tot el procés és democràtic i pacífic", però "el fet que ataquin el nostre president significa que també ataquen les nostres institucions i a nosaltres".

Cargando
No hay anuncios

El coordinador de la campanya de desobediència de l'ANC, Andreu Porta, ha denunciat que el 9-N "en una democràcia del segle XXI no ha de ser constitutiu de delicte" i "cap govern té dret a negar la voluntat dels ciutadans emanada de les urnes".