Política29/09/2016

Els 'hits' de la qüestió de confiança: Del "hàmster" del procés a la cacera dels Pokémon

Puigdemont i Arrimadas protagonitzen els primers retrets irònics de la jornada

Núria Orriols

BarcelonaLa jornada maratoniana que els espera avui els diputats i al president, Carles Puigdemont, en el si de la qüestió de confiança –la sessió s'ha iniciat a les 9 del matí i acabarà al vespre amb la votació–, està farcida de retrets i acusacions creuades, però també hi ha espai per a les ironies i els paral·lelismesestrambòtics que desperten les bancades dels grups parlamentaris després de llargs discursos. Així, el dia ha començat amb els 'hits' que han protagonitzat els primers a intervenir: la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, i el president Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder de Ciutadans ha iniciat el seu discurs amb un to suau, però de seguida ha engegat la màquina de les acusacions als independentistes per viure en una "realitat" paral·lela i endinsar Catalunya en un bucle. "Això és el hàmster del procés", ha dit, per haver tornat a agafar la bandera del referèndum, i ha asseverat que els independentistes pedalen en una "bicicleta estàtica" i "no avancen" ni endavant ni endarrere. A parer seu, només s'escatimen recursos i energies per "prendre el pèl" als catalans de "bona fe" que sí que es creuen l'objectiu de l'estat independent.

Cargando
No hay anuncios

Ara bé, qui viu en una realitat "virtual"? Els independentistes? Ciutadans i la resta de l'oposició? La CUP? Per a Puigdemont la resposta és clara: el partit taronja liderat per Arrimadas a Catalunya. Mentre la cap de l'oposició feia gala dels acords que C's ha assolit amb el PSOE, primer, i amb el PP després per forjar un nou govern a l'Estat, el president de la Generalitat li ha replicat de forma contundent: "Vostès són uns cracs, han fet dos acords d'investidura i resultat zero. No han aconseguit res".

I a partir d'aquí Puigdemont ha fet mofa dels pactes assolits per Ciutadans –"vostès aconsegueixen coses virtuals", ha dit–, i els ha comparat amb "aquell que agafa un Pokémon i es pensa que ha obtingut alguna cosa real", en al·lusió al joc en què es cacen aquests personatges ficticis. Després de rialles i aplaudiments dels diputats de Junts pel Sí, el president de la Generalitat ha conclòs que la "pitjor presa de pèl" és no complir els programes electorals i "perdre la credibilitat" per fer president Rajoy.