Política10/11/2012

Rajoy passa a l'atac i acusa Mas de "no haver tingut coratge" per encarar la crisi

El president espanyol carrega contra el president per haver iniciat una "aventura condemnada al fracàs"

Joan Rusiñol

TarragonaAquest dissabte, el president del govern espanyol ha desat les ofertes de diàleg al calaix. El míting que ha fet a Tarragona ha servit per demostrar que s'ha endurit el to contra el president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, i per avisar dels suposats mals que comportaria l'aposta per l'estat propi. Els populars proven de convèncer el votant moderat de la federació nacionalista que, aquesta vegada, faci un vot prestat als conservadors espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un viatge "temerari"

Cargando
No hay anuncios

Amb aquesta estratègia al cap, Rajoy ha acusat Mas de portar el país a "un viatge als llimbs, temerari", que només pot comportar "paràlisi, inestabilitat i inceretses". "És una aventura condemnada al fracàs", ha assegurat. Per justificar-ho, ha fet una intervenció apel·lant constantment a Europa.

Murs exteriors i rases internes

Cargando
No hay anuncios

De fet, ha arribat a acusar Mas de ser "un torpede en la línia de flotació del projecte europeu", en un moment, ha dit, en què cal acabar amb les "fronteres". Davant d'això, creu que els nacionalistes aposten per aixecar "muralles exteriors i cavar rases en els ciments de la convivència entre catalans". El primer que va posar sobre la taula la suposada divisió interna va ser l'expresident espanyol José María Aznar, en un acte de la FAES.

El "xantatge" del president "sense coratge"

Cargando
No hay anuncios

Com ja va fer ahir divendres a Lleida, el cap de l'executiu espanyol creu que l'aposta per l'estat propi és només un xut endavant d'un president que "no ha tingut el coratge" d'afrontar els problemes. Enfront del que considera un fracàs de la gestió de CiU aquests dos anys (s'ha preguntat per què es torna a presentar Mas amb aquest balanç sota el braç) avisa que no acceptarà les imposicions i els "xantatges" del nacionalisme.

Als electors –als que tradicionalment voten el PP i els que no– els ha demanat que no facin cas dels "qui volen dividir, inventen greuges i busquen enemics exteriors". Ell aposta, diu, perquè el futur de Catalunya sigui dins d'una "Espanya que progressa". Ha aixecat grans aplaudiments quan ha parlat de llibertat d'elecció de llengua, si bé avui ha arribat a usar terminologia poc habitual entre els populars com "catalanisme integrador".

Cargando
No hay anuncios

Propostes

La candidata, Alícia Sánchez-Camacho, ha promès que, si governa, suprimirà l'euro per recepta –malgrat que la Comunitat de Madrid l'aplica– i la taxa turística.