En directe
20/04/2021

Roda de premsa posterior al consell executiu del Govern

El Govern qualifica de "preocupant" els acomiadaments que es preveuen amb la fusió de Caixabank i Bankia

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha qualificat de "preocupant" que la fusió de Caixabank amb Bankia pugui comportar l'acomiadament de milers de treballadors. "Sempre hem demanat que no es perjudiqués els treballadors i els clients i estarem amatents a les decisions que es prenguin", ha subratllat.

El Govern apunta a una reobertura de la mobilitat a partir de dilluns

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha deixat entreveure que hi pot haver una reobertura de la mobilitat a partir de dilluns i ha explicat que la decisió es prendrà entre demà dimecres i dijous.

El Govern torna a reclamar que s'adapti el marc normatiu per gestionar la pandèmia sense recórrer a l'estat d'alarma

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat que s'adapti el marc normatiu perquè la gestió de la pandèmia es pugui fer sense aplicar l'estat d'alarma. "Calen alternatives a l'estat d'alarma i quan s'aixequi cal que es prengui per criteris sanitaris en funció de les dades epidemiològiques i no per motius electoralistes", ha dit en referència a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

El Govern reclama que s'arxivi la causa contra els alts càrrecs del Govern perquè aquests fets "ja van ser jutjats al Suprem"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat que l'Audiència de Barcelona acordés aquest dilluns reobrir el sumari sobre els preparatius de l'1-O instruït pel jutjat número 13 de Barcelona i que afecta una trentena d'alts càrrecs del Govern i empresaris. "Els encausats porten ja quatre anys sent investigats i demostra el menyspreu de les institucions judicials perquè aquests fets ja van ser jutjats al Tribunal Suprem durant el judici de l'1-O", ha etzibat. "Demanem l'arxivament de la causa", ha deixat clar en aquest sentit.

El Govern mostra el seu respecte per la decisió d'impulsar una Superlliga perquè són "entitats privades"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit en relació a la Superlliga que "el Govern no té molt a dir" i que respecten la decisió perquè els clubs que la promouen són "entitats privades". En qualsevol cas, sí que ha emplaçat al "diàleg" davant dels "interrogants i les afectacions" que pugui tenir per "trobar el millor encaix pel conjunt de l'esport". "No és un fet aïllat i ja es va produir amb el bàsquet amb l'Eurolliga", ha afegit.