En directe
23/02/2021

Roda de premsa del Govern

Budó lamenta que el PSOE s'afegexi a Vox, el PP i Cs a l'hora d'aixecar la immunitat de Puigdemont

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat que el PSOE s'afegeixi a Vox, el PP i Ciutadans a l'hora de votar al Parlament Europeu sobre la immunitat de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Al seu parer, és un exemple de "pulsió involucionista" dels partits espanyols davant el conflicte polític.

El Govern incrementa en 500 milions d'euros el pressupost prorrogat de la Generalitat per al 2021

El Govern ha aprovat aquest dimarts incrementar en 500 milions d'euros el pressupost prorrogat de la Generalitat per al 2021. Ha donat llum verda a una generació de crèdit a càrrec del nou fons extraordinari covid-19. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha afirmat que aquests diners serviran per atendre les necessitats urgents de despesa de les conselleries.

El Govern defensa que el debat sobre el model d'ordre públic s'ha de fer al Parlament

El Govern ha assegurat que el debat sobre el model d'ordre públic s'ha de fer al Parlament de Catalunya. Així mateix, ha defensat la llibertat d'expressió dels manifestants, però ha condemnat els actes de saquejos i pillatge que també s'ha produït en el marc de les protestes.

El Govern defensa haver demanat fins a tres informes en el cas de Bosch: "No ha estat sobrer"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que demanessin fins a tres informes sobre el cas de Bosch abans de prendre una decisió i ha evitat fer autocrítica sobre aquesta qüestió. "No ha estat sobrer", ha dit, malgrat que dos dels informes no eren preceptius. "A tots ens agradaria que l'administració anés amb més celeritat", ha dit.

El Govern interposa un recurs d'inconstitucionalitat en contra de l'ingrés mínim vital

El Govern ha anunciat que interposarà un recurs d'inconstitucionalitat contra l'ingrés mínim vital perquè considera que vulnera les competències de la Generalitat en aquesta matèria. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que s'ha intentat arribar a un acord en el marc de la comissió bilateral amb el govern espanyol, però que no s'ha aconseguit. També ha assegurat que no tindrà "cap impacte negatiu" en la ciutadania perquè no fa aturar la gestió de la prestació.

Budó considera que "l'esperit involucionista" del 23-F no ha desaparegut i que es manté la "pulsió contra l'autonomia"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que "l'esperit involucionista" que va animar els colpistes el 23-F no ha desparegut i que ha "emergit molts cops des de llavors". Per a Budó diversos poders de l’Estat i els dos principals partits espanyols "han conservat aquesta pulsió contra l’autonomia de Catalunya i contra el dret dels catalans a decidir per si mateixos".

Comença la roda de premsa de Meritxell Budó després del consell executiu

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, compareix després de la reunió del consell executiu d'aquest dimarts. Entre altres coses, s'ha aprovat l'obertura de l'expedient a l'exconseller Alfred Bosch per no haver activat el protocol contra l'assetjament sexual davant de la seva ex mà dreta, Carles Garcias, amb diverses treballadores.