En directe
09/02/2021

Roda de premsa de Meritxell Budó per informar dels acords de govern

Budó afirma que al Govern "no li correspon fer una crida a la participació" però assegura que els col·legis seran "segurs"

La situació de pandèmia amenaça amb fer créixer dràsticament l'abstenció en les eleccions del 14-F. El Govern garanteix que els col·legis electorals seran "segurs" i, per tant, anima perquè "ningú deixi d'anar a votar per por que les eleccions no siguin segures". Ara bé, a diferència del que és habitual, la Generalitat no fa aquest cop una crida a la participació: "Des del Govern no ens correspon fer una crida a la participació", ha subratllat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó. "Estem en una pandèmia i és normal que hi hagi recels a anar a votar", ha afegit la també consellera de Presidència.

El Govern veu "electoralista" la reforma del Codi Penal anunciada per Moncloa pel cas de Pablo Hasél

"És un anunci electoralista com aquests a què ens tenen acostumats aquests últimes dies", ha respost la portaveu del Govern, Meritxell Budó, quan li han preguntat per la reforma anunciada per la Moncloa per eliminar la presó del Codi Penal en els delictes d'opinió, com el que portarà el raper Pablo Hasél a un centre penitenciari. Segons Budó, el govern espanyol "utilitza el dolor de moltes famílies que pateixen per la repressió", en el cas de Hasél però també en el cas dels presos polítics i els exiliats.

Budó qualifica de "provocació" els mítings de Vox i assegura que són ells els que es posen en perill

"Els actes de Vox passen de ser actes polítics a ser provocacions", ha opinat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Segons ella, són ells els que "estan posant en risc no només la seva seguretat, sinó també la dels manifestants i la dels cossos de seguretat". De fet, ha criticat que no estiguin atenent les recomanacions de les forces de seguretat. Ara bé, ha garantit que els Mossos actuaran "sempre que es trobin actes de violència". Budó ha demanat "responsabilitat" a l'extrema dreta en la recta final de campanya i ha subratllat que el Govern seguirà garantint "el dret a la participació política però també al de manifestació".

El Govern garanteix que els resultats del 14-F es faran públics aquella mateixa nit

La direcció general assegura que almenys el 99% de les meses electorals es constituiran sense problemes, fet pel qual la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha garantit aquest dimarts que els resultats de les eleccions es faran públics aquella mateixa nit i no s'haurà d'esperar dos dies com s'havia especulat.

L'executiu impulsa una partida de 208 milions per a ajudes a petites empreses i 14 per al sector cultural

En la reunió del consell executiu d'aqust dimarts, l'última abans de les eleccions del 14-F, la Generalitat ha aprovat tres partides extraordinàries. La primera, de 415 milions d'euros, es destina bàsicament a treballadors afectats per un ERTO i a autònoms. La segona, de 208 milions d'euros, es basa en ajudes directes a microempreses, petites empreses i cooperatives que tinguin treballadors en situació d'ERTO. L'última, de 14, 2 milions, anirà destinada al sector cultural per les afectacions que ha tingut com a conseqüència de les restriccions per combatre la pandèmia de coronavirus.

El Govern aprova una transferència de 415 milions d'euros per a treballadors en ERTO

El consell executiu del Govern ha aprovat una transferència extraordinària de 415 milions d'euros que es destinaran a treballadors que estiguin en situació d'ERTO, a ajudes per als autònoms i per als professionals del sector cultural i també per promocionar les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, molt afectades pel covid-19.