En directe
02/03/2021

Roda de premsa de Meritxell Budó per informar dels acords de govern

Quim Bertomeu

La Generalitat tornarà a revisar les restriccions a la restauració però no contempla modificar el toc de queda

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat tornarà a revisar les restriccions que afecten ara mateix a sectors com els de la restauració, l'esport i les activitats extraescolars, però ha afegit que no contempla modificar el toc de queda: "No estem aquí". El diagnòstic que fa el Govern de la pandèmia és que la corba està baixant però de manera "molt lenta".

Budó acusa la Fiscalia de voler condicionar la nova legislatura amb la querella contra la mesa i el recurs contra el tercer grau

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, ha acusat aquest dimarts la Fiscalia de voler condicionar el començament de la legislatura amb la querella que ha presentat contra la mesa del Parlament i amb el recurs contra els presos polítics. Segons ha explicat en la roda de premsa posterior al consell executiu, ha dit que els moviments dels fiscals són "un avís a navegants" de cara al nou mandat. "Res és casual", ha afegit.

El Govern no aixecarà el confinament comarcal per les eleccions del Barça

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat no preveu aixecar el confinament comarcal per facilitar que els socis del Barça puguin votar diumenge en les eleccions del club. En roda de premsa ha defensat que no hi haurà noves "mesures addicionals" perquè en el seu dia ja es va decidir que hi hagués vot per correu i, per tant, facilitar així el vot als socis de l'entitat. "Des del Govern ja vam posar les eines: que es permetés el vot per correu", ha defensat Budó.

El Govern aprova un decret per regular la inspecció educativa

El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret sobre la inspecció d’educació. Segons ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern, Mertixell Budó, amb aquest nou desplegament normatiu es vol garantir "la qualitat de la funció inspectora" en el present marc d’autonomia de centres, potenciant l’expertesa individual i col·lectiva com a clau de l’organització, el treball en equip i en xarxa i una major integració d’actuacions amb els agents socioeducatius del territori. 

Comença la roda de premsa posterior al consell executiu

Nova reunió del Govern en funcions a l'espera de que es desencallin les negociacions entre ERC, JxCat i la CUP per formar un nou executiu i començar la legislatura. Les converses entre aquests tres partits compleixen ja dues setmanes i encara no hi ha resultats tangibles. De fet, s'ha consolidat una negociació a dues velocitats: d'una banda, ERC i la CUP han constatat fins ara una millor sintonia en les seves trobades i avancen en qüestions com el canvis en el model policial. De l'altra, en els contactes entre ERC i JxCat no estant tenint els mateixos avenços. Ara mateix compareix en roda de premsa la portaveu en funcions, Mertixell Budó.