En directe
16/02/2021

Roda de premsa de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, per informar dels acords del Govern

Budó considera que els resultats electorals "validen" l'acció del Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts quan li han preguntat pel 14-F que els resultats electorals "validen l'acció del Govern" després de la reedició de la majoria independentista. A parer seu, la disminució de la participació es deu a la fatiga per la pandèmia i no a la desafecció amb l'executiu. De fet, ha defensat que la voluntat del Govern era fer les eleccions el 30 de maig (cosa que no va permetre la justícia) per aconseguir més afluència a les urnes.

El Govern carrega contra l'Estat per la presó de Hasél i considera que "reprimeix" qui diu el que no li agrada

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reaccionat aquest dimarts a l'empresonament del raper Hasél considerant que l'Estat "reprimeix" tothom que diu el que "no li agrada sentir". Ha denunciat que Espanya és l'estat que "més persegueix els artistes".

El Govern aprova un augment de 50,1 milions d'euros de les tarifes de serveis d'atenció a la gent gran

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que s'ha aprovat un increment de 50,1 milions d'euros de les tarifes de serveis d'atenció a la gent gran aquest 2021, la qual cosa significa que el preu per plaça que es paga a les entitats prestadores dels serveis pujarà un 4% respecte a l'any anterior. Segons Budó, això implicarà una pujada de sou dels treballadors per a aquest any del 6%.

El Govern defensarà la seva competència per regular el lloguer davant del TC

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que l'executiu es personarà davant del Tribunal Constitucional per defensar la seva competència a l'hora de regular el preu del lloguer (fixar-ne el topall) després del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP. Budó ha dit que la contenció de preus està vigent ara per ara en 61 municipis amb falta d'habitatge, entre els quals les quatre capitals de província de Catalunya.

El Govern aprova transferir deu milions d'euros per a establiments comercials i recintes firals

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat l'aprovació d'una línia d'ajudes de deu milions d'euros, transferits al departament d'Empresa, per subvencionar establiments comercials de més de 400 metres quadrats (6,4 milions) i la resta per a recintes i esdeveniments firals.

El Govern valora positivament la jornada electoral del 14-F, però lamenta la disminució de la participació

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, valora positivament el transcurs de la jornada electoral del 14-F, malgrat que manté que hauria preferit fer-ho en un altre moment de la pandèmia. De fet, ha lamentat la disminució de la participació i ha dit que és la més baixa de la història des del 1980. Sobre els resultats, ha remarcat que els partits que aposten per una "solució política" han obtingut àmplia majoria: "El missatge a Madrid i a Brussel·les és clar".