En directe
16/02/2021

Roda de premsa posterior al consell de ministres

Calvo treu importància a les diferències entre el PSOE i Podem en matèria d'igualtat

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha tret importància a les diferències entre el PSOE i Unides Podem en matèria d'igualtat. La formació lila retreu als socialistes la tramitació al Congrés de la llei Zerolo, sobre la no discriminació i en defensa del col·lectiu LGTBI, perquè considera que torpedina els plans del ministeri d'Irene Montero. "És una llei molt important", ha afirmat Calvo, i ha reiterat que al govern no hi ha ministeris del PSOE i ministeris de Podem.

Montero assegura que el preu de la llum avui és un 70% més baix que al gener

La ministra portaveu afirma que el preu de la llum d'aquest dimarts és un 70% més baix que durant la primera quinzena de gener, quan l'onada de fred i neu que va afectar gran part de la Península va fer que el preu es disparés. "Ja vam anticipar que aquella pujada era conjuntural", diu Montero. La previsió del govern espanyol és que al març es mantingui el preu de la llum un 50% més baix que a la primera quinzena de gener.

Es constitueix la comissió interministerial del pla de recuperació, transformació i resiliència

Montero explica que aquest dimarts s'ha reunit per primera vegada la comissió interterritorial del pla de recuperació, transformació i resiliència que ha de gestionar els fons europeus antipandèmia. La comissió ha estat presidida pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La ministra portaveu destaca que els fons són "una oportunitat única" per fer més competitiva l'economia espanyola.

Calvo treu ferro al 51% en vots de l'independentisme i manté que el referèndum és "inconstitucional"

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha insistit que el referèndum d'autodeterminació està al marge de la legalitat i que la posició de la Moncloa no varia encara que l'independentisme hagi assolit el 51% dels vots en les eleccions catalanes.

El govern espanyol amplia fins al 2023 el termini per privatitzar Bankia

La ministra portaveu explica que el consell de ministres ha aprovat una nova ampliació de dos anys del termini per privatitzar Bankia, fins al desembre del 2023. L'entitat nacionalitzada està a punt de fusionar-se amb CaixaBank però el FROB formarà part de l'accionariat de la nova CaixaBank amb un 16,11% de les accions.

Calvo anuncia que el govern espanyol obre la via per reclamar 34.961 béns immatriculats de l'Església

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que ha presentat al Congrés una llista sobre els 34.961 béns immatriculats de l'Església que es planteja reclamar.

Comença la roda de premsa posterior al consell de ministres

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i la portaveu, María Jesús Montero, compareixen en la roda de premsa posterior al consell de ministres.