En directe
02/03/2021

Roda de premsa posterior al consell de ministres

S'acaba la roda de premsa

La ministra portaveu dona per acabada la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Montero, sobre els disturbis a Barcelona: "Donem el nostre ferm suport a tots els cossos de seguretat"

La portaveu torna a condemnar "fermament" els actes violents que s'estan produint a Barcelona i reitera que el govern espanyol dona suport a les forces policials: "El nostre ferm suport a tots els cossos de seguretat". Montero també critica l'ús de la violència per part d'alguns grups. "No es pot reclamar llibertat d'expressió quan s'utilitza la violència com a instrument", afirma.

El govern espanyol aprovarà "molt aviat" els 11.000 milions anunciats d'ajudes per a pimes i autònoms

La portaveu afirma que el govern espanyol aprovarà "molt aviat" els 11.000 milions d'ajudes per a pimes i autònoms anunciats pel president de l'executiu, Pedro Sánchez, la setmana passada al Congrés. "Hi estem treballant intensament", assegura Montero, que no concreta el calendari.

El govern espanyol fa una crida a la "prudència" de cara a relaxar les restriccions per Setmana Santa

La ministra portaveu demana als governs de les comunitats autònomes "prudència" a l'hora d'una possible relaxació de les mesures restrictives de cara a la Setmana Santa: "Faig una crida a la prudència i a no fer una desescalada brusca" que porti a una segona onada.

Montero nega que Hisenda conegués l'existència dels diners no declarats per Joan Carles I

La ministra nega que Hisenda tingués coneixement d'informació relacionada amb els diners no declarats per Joan Carles I. "És fals", assegura. El rei emèrit va anunciar la setmana passada una segona regularització per un valor de quatre milions d'euros. "A efectes de la llei, tots els contribuents són iguals", assegura Montero.

Montero adverteix el PP per a la renovació del CGPJ: "Els vetos tenen un límit"

Montero demana al PP que desisteixi de la seva actitud "obstruccionista" amb la renovació dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i l'acusa de vetar candidats. "Els vetos tenen un límit", diu la ministra portaveu. "El govern espanyol no ha exercit cap tipus de veto als candidats que ha posat sobre la taula el PP", subratlla.

El govern espanyol compra 17 milions més de vacunes de Moderna

La portaveu explica que el govern espanyol ha adquirit 17 milions més de vacunes de Moderna i reitera que l'objectiu és arribar al llarg de l'estiu al 70% de la població vacunada.

El govern espanyol porta al TC la llei catalana de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic

Montero anuncia que el govern espanyol ha interposat un recurs d'inconstitucional contra l'article 88 de la llei catalana de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic perquè considera que "excedeix" les competències de la Generalitat.

El consell de ministres aprova una declaració institucional del 8-M

El consell de ministres ha aprovat una declaració institucional del 8 de març, Dia de la Dona, en "suport al moviment feminista i les seves demandes". Montero afirma que el compromís del govern espanyol és "transformar les reivindicacions feministes en polítiques útils i reals".

Montero fa una crida a celebrar el 8-M sense posar en risc les altres persones

Montero fa una crida "a celebrar el feminisme en veu alta i clara però sense posar en risc" les altres persones el 8-M. "Serà una celebració diferent però no menys reivindicativa", assegura, i recorda que "no és moment" de manifestacions sense distància de seguretat.

Comença la roda de premsa del consell de ministres

Compareix la ministra portaveu, María Jesús Montero, per explicar els acords del consell d’aquest dimarts.