En directe
23/03/2021

Roda de premsa posterior al consell de ministres

Acaba la roda de premsa

Montero posa punt final a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

El govern espanyol rebutja que sigui incoherent deixar entrar el turisme estranger i vetar viatges entre comunitats

La ministra portaveu rebutja que sigui "incoherent" imposar el tancament perimetral de les comunitats per Setmana Santa, que prohibeix els ciutadans viatjar per fer turisme i, en canvi, es permeti l'arribada de turistes estrangers. Montero explica que és una mesura de "reciprocitat". Si els turistes espanyols poden viatjar a altres països europeus, Espanya ha de deixar entrar els turistes estrangers, defensa la portaveu, sempre que sigui amb una PCR negativa. "Això ha de ser compatible amb el tancament perimetral de les comunitats", assegura.

Montero demana al futur Govern que no generi "expectatives impossibles" respecte a la taula de diàleg

La ministra portaveu demana al futur Govern que no generi "expectatives que són impossibles per l'ordre constitucional i l'ordre legal" respecte a la taula de diàleg. "Crec que el nostre govern sempre ha tingut els peus a terra i ha sigut molt ferm a l’hora de plantejar quins són els límits dins d’aquest diàleg. El que no ens agradaria és un déjà-vu en la política catalana", afirma Montero.

Ribera anuncia finançament per a projectes de medi ambient

La ministra de Transició Ecològica anuncia un paquet de 581 milions d'euros per finançar projectes en matèria de medi ambient. Entre els projectes que podran rebre finançament en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència, hi ha plans de depuració i sanejament de poblacions de menys de 5.000 habitants, projectes per adaptar-se a la nova normativa de residus i projectes per evitar l'electrocució d'aus amb els cables d'electricitat.

El govern espanyol prorroga la limitació de vols procedents del Brasil i de Sud-àfrica

Montero anuncia que el consell de ministres ha prorrogat la restricció de vols directes procedents del Brasil i de Sud-àfrica fins al 13 d'abril per evitar l'expansió de les noves variants del coronavirus.

Montero anuncia un augment del salari dels militars

La ministra portaveu anuncia l'aprovació d'un reial decret per augmentar la retribució del personal de les forces armades. Segons Montero, el salari dels militars no havia augmentat des del 2005. L'augment salarial tindrà caràcter retroactiu des de l'1 de gener del 2021.

Montero assegura que el govern espanyol està "preocupat" per l'augment de la incidència de coronavirus en algunes comunitats

La ministra portaveu expressa la preocupació per l'augment dels contagis de covid-19 en algunes comunitats. "Hi havia estabilització de la tercera onada però s'observa un canvi de tendència. Les dades demostren que en algunes zones està augmentant la incidència acumulada. És una situació que preocupa", afirma. Montero demana "no relaxar-se".

Comença la roda de premsa posterior al consell de ministres

Compareixen la ministra portaveu, María Jesús Montero, i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.