Política10/02/2011

El govern espanyol suggereix a Mas que apugi els impostos

La vicepresidenta Elena Salgado recorda que per la "via dels ingressos" també es pot arribar al límit de dèficit que fixa la llei

Joan Rusiñol

MadridEl govern espanyol va reclamar ahir al govern d'Artur Mas un esforç més gran de retallada pressupostària per tancar l'any amb un 1,3% de dèficit, tal com marca la llei. Rodríguez Zapatero no en té prou amb el 10% de reducció previst i per això reclama més esforços. Avui, la vicepresidenta econòmica Elena Salgado ha suggerit que, per quadrar els comptes, el president de la Generalitat té també l'opció d'apujar impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Congrés, Salgado ha dit que el pla econòmic i financer contempla "ingressos i despeses" i que, per tant, el Govern no ha de fixar-se "únicament en la despesa" sinó que té un marge d'acció amb els "impostos que depenen de la Generalitat" i que, a parer seu, és "una via que cal ser explorada".

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, Salgado no ha volgut precisar el percentatge que hauria de retallar l'administració catalana per tancar l'any amb uns comptes acceptables i assegura que encara és "prematur".