Política11/04/2019

Sánchez accepta un debat electoral a cinc amb Vox el dia de Sant Jordi a Atresmedia i descarta TVE

Tanca la porta al cara a cara que li demanava Casado i no participarà als de TVE ni Mediaset

Acn / G. A.

MadridL’equip de campanya del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous la seva participació al debat a cinc que Atresmedia oferirà a Antena 3 el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, en què participaran els candidats del PP, Pablo Casado; de Ciutadans, Albert Rivera; de Podem, Pablo Iglesias, i també el de Vox, Santiago Abascal. Per contra, Sánchez tanca la porta al cara a cara que li va demanar Casado, i al debat que pretén organitzar TVE el dia 22 d’abril, en aquest cas a quatre i sense Abascal. Rivera ja ha celebrat la cita a través d’un missatge de Twitter on assegura que té “moltes ganes de debatre cara a cara amb Sánchez”.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha confirmat Felipe Sicilia, portaveu adjunt del Comitè Electoral del PSOE, a la reunió del comitè d’aquest dijous s’ha acordat la “plena disponibilitat del president del govern espanyol i candidat socialista a mantenir un debat amb la resta de candidats que representen forces amb candidatures a totes les províncies" de l'Estat i que "segons l’enquesta preelectoral del CIS superen el 10% en intenció de vot a nivell nacional”. Aquest criteri el compleixen el PSOE, el PP, Cs, Podem i també Vox, a qui el CIS atorga una estimació de vot de l’11,9%, però no les formacions nacionalistes.

El portaveu adjunt del Comitè Electoral del PSOE, Felipe Sicilia, ha explicat en una roda de premsa que la decissió de participar en el debat a cinc s'ha pres per la "divisió i diversitat de la dreta" i ha explicat que compensarà les televisions que es qudaran sense debat amb Sánchez, bàsicament Mediaset i RTVE, amb "debats amb altres membres del partit i entrevistes", com de fet ja es venen fent els darrers dies.

Cargando
No hay anuncios

"El PP no és una alternativa de govern i Ciutadans tampoc ho és, ni Vox. Només si s'uneixen les tres dretes poden arribar a formar una alternativa de govern i, això sí, serà amb l'extrema dreta formant-hi part", ha alertat Sicilia, que creu que "en deu mesos, el govern de Sánchez ha fet més per la justícia i la igualtat que el govern del PP en els darrers vuit anys".