Política09/11/2014

Sánchez-Camacho titlla el 9-N de "farsa" i assegura que va "contra la democràcia i la convivència"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camaho, diu que "ningú es prendrà seriosament" el procés participatiu i que la "credibilitat internacional de Mas és zero"

Núria Orriols

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camaho, ha assegurat aquest diumenge que el 9-N és "una farsa" i que la majoria dels catalans no hi participarà. Així, en un acte dels populars als jardins de l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona, ha afirmat que "s'està enganyant" els ciutadans de Catalunya, i que el procés participatiu va "en contra de la democràcia i la convivència". "No té cap valor jurídic i no va enlloc", ha dit, "no és un referèndum d'autodeterminació ni una consulta", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha assimilat el procés participatiu amb una mobilització independentista més, i ha acusat el Govern de la Generalitat d'organitzar una votació sense garanties democràtiques. "Em fa vergonya que s'organitzi un procés així", ha dit, "la història jutjarà Artur Mas per fomentar l'odi i haver dividit els catalans". A més, ha assegurat que el 9-N "no té cap credibilitat" a escala internacional i que "ningú se'l prendrà seriosament". “La credibilitat internacional de Mas és zero i està enganyant els catalans", ha sentenciat la presidenta del PP català.

Cargando
No hay anuncios

Acusa els organitzadors de parcialitat

La popular també ha acusat els organitzadors de parcialitat en la votació, i ha donat per fet que demà, dilluns, “es maximitzaran els resultats”. “És pur teatre dominat pels independentistes, i ja han decidit el resultat”, ha assegurat, "és el procés de 'Juan Palomo, yo me lo guiso y yo me lo como'".

Cargando
No hay anuncios

També ha criticat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, sigui voluntari i presideixi una mesa de votació, i ha assimilat el 9-N a una mobilització més dels independentistes, "primer la Via Catalana, després una V i ara unes urnes de cartró", ha dit Camacho.

Nova campanya comunicativa

Cargando
No hay anuncios

Els populars han aprofitat el 9 de novembre per presentar una nova campanya de comunicació del partit amb el lema 'Bastir ponts'. Així, pel que fa al 10-N, la presidenta del PP català ha convidat Artur Mas al diàleg i a recuperar el “sentit comú”. Ara bé, ha deixat clar que amb el procés participatiu el president de la Generalitat “ha traspassat una línia vermella” i ha advertit que el govern espanyol no farà concessions als independentistes: “El present i el futur de la gran nació, que és Espanya, el decidiran tots els espanyols”, i ha afegit que ara per ara l’executiu de Mariano Rajoy “és la garantia de la unitat i el garant dels drets i les llibertats dels catalans”.