En directe
26/02/2021

Sánchez respon a preguntes dels periodistes per primer cop aquest 2021

Acaba la roda de premsa, que ha durat menys de tres quarts d'hora.

Sánchez manté congelada la reforma per a l'elecció del CGPJ tot i el bloqueig del PP

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit mantenir congelada la polèmica reforma per canviar les majories en l'elecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) –que suposaria passar de l'actual majoria reforçada de tres cinquenes parts a una majoria absoluta–. "No em plantejo revisar la decisió que vaig prendre", ha assenyalat de forma taxativa. Tot i l'actual bloqueig, Sánchez considera que hi ha marge per a la negociació sense entrar per aquesta via, però sí que ha augurat que el Congrés aprovarà molt aviat l'altra reforma perquè l'òrgan de govern dels jutges no pugui fer nomenaments de pes mentre estigui en funcions. Una reforma que el PP igualment ha criticat amb vehemència.

Sánchez dona a entendre que l'elecció de De Prada és el principal escull per la renovació del CGPJ

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha donat a entendre que l'elecció del jutge de l'Audiència Nacional Juan Manuel de Prada és el principal problema per al desbloqueig del CGPJ. Ha recordat al PP que "els vetos no són acceptables en democràcia" perquè són persones amb un "currículum acreditat i el que han fet és la seva feina com a jutges". "L'important és no plantejar dubtes sobre una persona i desbloquejar l'acord", ha afirmat.

Sánchez avança que el paquet d'ajudes d'11.000 milions d'euros seran per als "balanços de pimes i autònoms"

Pocs nous detalls ha donat Pedro Sánchez sobre l'anunci d'11.000 milions d'euros en ajudes per a empreses que va fer dimecres al Congrés. S'ha limitat a dir que seran per als "balanços de pimes i autònoms" i que d'aquí molt poc en presentarà els detalls la ministra d'Economia, Nadia Calviño. L'anunci va generar molt dubtes perquè Economia no en tenia detalls i la Moncloa no sabia donar-ne detalls, tot i la importància per a sectors turístics, pimes i autònoms, molt ofegats per la pandèmia.

Sánchez, sobre les diferències a l'executiu: "Governar en solitari és difícil i fer-ho en coalició encara més"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut treure ferro a les diferències en el si de l'executiu espanyol. "Governar en solitari és difícil i fer-ho en coalició encara més", ha assenyalat.

Sánchez recrimina a Casado que canviï de parer constantment: "Vam començar la setmana amb la renovació del CGPJ i l'hem acabat amb bloqueig"

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha recriminat al cap de l'oposició, Pablo Casado, que canviï de parer constantment. "Vam començar la setmana amb la renovació dels òrgans constitucionals i l'hem acabat amb el bloqueig. Mereixem una oposició que camini igual tots els dies de la setmana en la via de la diàleg i de l'acord", ha assenyalat.

Sánchez nega inacció de l'Agència Tributària pel fet que no hagi perseguit l'emèrit tot i els escàndols

Tot i el seu "rotund rebuig a les conductes incíviques" de Joan Carles I, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que estigui actuant així gràcies a la inacció de l'Agència Tributària. De fet, si ha pogut eludir un delicte fiscal, és perquè no hi ha hagut una denúncia per part d'Hisenda. "No es pot qüestionar gens la professionalitat i l'autonomia de l'Agència Tributària. En això vull ser molt clar, de la mateixa manera que he expressat de forma rotunda el rebuig a conductes incíviques", ha dit.

Sánchez mostra el seu "rebuig rotund a les conductes incíviques" de Joan Carles I

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu "rebuig rotund a les conductes incíviques" que estem veient en les últimes hores amb la regularització fiscal de Joan Carles I. Ara bé, amb la mateixa "rotunditat" ha volgut mostrar tot el seu suport a l'actual cap d'estat, Felip VI, per les decisions "exemplars i el bon ús dels recursos" del fill de l'emèrit.

Sánchez reclama que la UE es posi d'acord en un passaport covid per "recuperar el turisme sense risc sanitari"

Pedro Sánchez ha celebrat el primer acord en el marc del a UE per unes dades comunes pel que fa els certificats de vacunació, però ha demanat anar més enllà i impulsar "com abans millor" de forma conjunta passaports covid-19 per a la mobilitat. "Cal poder recuperar el més ràpid possible la normalitat i el turisme sense risc sanitari", ha dit, i ha puntualitzat que no està d'acord amb "solucions bilaterals". Per aquesta raó, Espanya també està tractant aquest tema en d'altres fòrums multilaterals com l'OCDE.

Sánchez retreu al PP el bloqueig del CGPJ i demana que no hi hagi vetos: "Esperem que l'oposició rectifiqui"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha retret al PP el bloqueig en la renovació del CGPJ i ha demanat a Pablo Casado aixecar els vetos. "Esperem que l'oposició rectifiqui", ha assenyalat, i ha puntualitzat que sí que es va arribar a un acord per a la renovació del consell d'administració d'RTVE, en què totes les forces polítiques van fer renúncies. "24 hores després del primer acte de renovació no s'entén l'actual bloqueig: quan s'ha demostrat que és possible l'acord és encara més injustificable", ha assenyalat. "En una democràcia l'acord és l'única victòria duradora", ha afegit, i ha demanat "coratge" a Casado.

Comença la roda de premsa de Sánchez des de les portes de la Moncloa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix en roda de premsa per primer cop aquest 2021, i ho fa des de les portes de la Moncloa. També és el primer cop des de finals d'estiu que el govern espanyol organitza una roda de premsa física des de les instal·lacions presidencials. Per això es fa a l'exterior.