Política16/01/2017

Santamaría: "El referèndum no se celebrarà. Tenim instruments dins la proporcionalitat per evitar-lo"

La vicepresidenta lamenta que ni Catalunya ni Euskadi vagin a la conferència de presidents d'aquest dimarts, i assegura que "tot i que hi hagi cadires buides, no hi haurà cap espanyol sense representació"

Ara

BarcelonaEn una entrevista a 'Los desayunos' de TVE, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit que el referèndum català "ni es negociarà, ni se celebrarà". Preguntada sobre com pensa evitar-ho el govern, Santamaría ha respost que "hi ha moltes fórmules" i que ho faran "amb diàleg, proporcionalitat i amb la fermesa i la fortalesa que requereix una qüestió com aquesta".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La màxima responsable de les relacions territorials també s'ha referit a l'absència catalana i basca a la conferència de presidents autonòmics que se celebrarà aquest dimarts: "Hem de tranquil·litzar els ciutadans i dir-los que tot i que els seus presidents no vagin a la cita, aquest govern ho és de tots els espanyols", i ha afegit que "tot i que hi hagi cadires buides, no hi haurà cap espanyol sense representació."

Cargando
No hay anuncios

Sobre l'operació diàleg amb Catalunya, Santamaría ha assegurat que el diàleg va més enllà dels dirigents autonòmics i que l'executiu espanyol "ha obert un diàleg amb la societat civil i amb els altres partits constitucionalistes, sense intermediaris". "El govern d'Espanya té l'obligació de seguir endavant", ha conclòs.

Bárcenas i Cospedal

Cargando
No hay anuncios

Preguntada sobre la declaració de Luis Bárcenas a l'Audiència Nacional, la vicepresidenta ha dit que "cal deixar que els tribunals treballin". I sobre l'accident d'avió del Iak-42 que va costar la vida a 75 persones, 62 de les quals soldats espanyols, Santamaría ha recordat que el govern de Rajoy ja ha assumit l'informe del Consell d'Estat i que ara cal estar al costat de les famílies. No ha volgut pronunciar-se sobre si Federico Trillo hauria de demanar perdó.