Política07/08/2014

Santi Vila descarta posar urnes el 9-N si el TC prohibeix la consulta

El conseller considera que forçar la convocatòria sense l'aval de la justícia no tindria cap "interès polític"

Ara

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha descartat aquest dijous que el Govern acabi posant urnes el 9 de novembre si prèviament el Tribunal Constitucional (TC) prohibeix la consulta. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila ha garantit que tot el que farà el Govern "sempre s'ajustarà al dret". Si el TC suspèn la convocatòria del 9-N, "sempre ens queda un mecanisme" per poder votar: unes eleccions plebiscitàries al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, no veu una solució forçar una consulta sense l'aval de la justícia. "Els que tenim responsabilitats institucionals sabem que aquest tipus d'iniciatives, perquè tinguin algun interès i no siguin senzillament un divertiment, s'han de fer amb solvència i garanties", ha raonat. Sense aquestes garanties jurídiques, ha afegit, podria fer-se una "iniciativa cívica, de pressió i visibilització d'unes idees", però que no tindria "cap mena de conseqüència ni interès polític".

Cargando
No hay anuncios

Vila ha assegurat que "sense cap mena de dubte" pensa fer campanya pel sí-sí, en favor de la independència, a la consulta del 9 de novembre, perquè l'Estat no ofereix cap "alternativa" a Catalunya per millorar el seu encaix.