CONSELL EXECUTIU
Política01/10/2013

Santi Vila: "Els pressupostos generals de l'Estat tenen aspectes realment positius"

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que la ministra de Foment, Ana Pastor, és una "víctima" de la política pressupostària del govern espanyol

O. March / R. Mateos

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dimarts, a la sortida del consell executiu, que els pressupostos generals de l'Estat que es van presentar ahir dimarts i que retallen en un 25% les inversions a Catalunya també tenen "aspectes realment positius". Vila s'ha volgut mostrar comprensiu amb la situació econòmica espanyola i ha afirmat que els comptes per al 2014 traspuen un "marc de complicitat". Si no es nota de forma immediata, ha defensat el conseller, és perquè el govern espanyol "està atrapat" i perquè "als transatlàntics els costa virar".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Vila ha volgut defensar l'actuació de la ministra de Foment, Ana Pastor, a qui ha situat com una "víctima" de la dinàmica pressupostària de l'Estat. "La meva obligació és mantenir el diàleg obert amb el ministeri", ha apuntat el conseller de Territori i Sostenibilitat.

Cargando
No hay anuncios

El to de Vila ha contrastat amb el que ha fet servir prèviament el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha situat aquests pressupostos estatals com un argument més a favor de l'estat propi.