Política04/05/2016

Sectors de CDC promouen una candidatura alternativa a Homs per liderar la llista del 26-J a Madrid

Sílvia Requena, que va ser número dos de Democràcia i Llibertat al Senat, disputarà la plaça a l'exconseller de la Presidència

Oriol March

BarcelonaLes primàries a Convergència per triar cap de llista a Madrid tindran més d'un candidat. Segons fonts del partit, Sílvia Requena disputarà a Francesc Homs el número u per Barcelona a les eleccions que se celebraran el proper 26 de juny al Congrés dels Diputats. Requena, que va ser número dos de Democràcia i Llibertat al Senat, forma part del corrent congressual Generació Llibertat, que també va sondejar l'exdiputada a Madrid –en les últimes eleccions produïdes el 20-D es va queda fora– Carme Sayós.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Requena, propera a Germà Gordó, aspirant a la secretaria general del partit, és advocada de formació i professora d'ètica jurídica a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Per arribar a disputar-se les primàries, els dos candidats necessiten recollir fins a 175 avals. La tria es farà el proper 21 de maig, coincidint amb la consulta a la militància sobre si cal fundar un nou partit o bé renovar a fons l'actual. En cas que es recullin aquests avals, seran les primeres primàries que se celebraran a Convergència en tota la seva història.

Cargando
No hay anuncios

Generació Llibertat és un grup format per joves quadres que volen influir en la refundació de CDC. Aquest cap de setmana van reunir-se a Castelldefels per acordar les línies mestres del seu projecte, que passen per més participació interna i una renovació profunda de cares per situar-les al capdavant de la formació.