Política10/10/2019

El Sindicat d'Estudiants crida a la vaga general de 72 hores com a resposta a la sentència de l'1-O

Animen a aturar les classes un cop es conegui la sentència i a sortir als carrers "massivament"

Ara

BarcelonaD'entre les múltiples receptes amb què s'estudia respondre a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, que previsiblement es farà pública el dilluns 14 d'octubre, el sector estudiantil hi té alguna cosa a dir. És per això que el Sindicat d'Estudiants fa una crida als alumnes d'instituts i universitats de Catalunya a sumar-se a la vaga general estudiantil de 72 hores de dimecres a divendres de la setmana vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La sentència té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya", han reflexionat des del Sindicat a través d'un comunicat, en què asseguren que el referèndum de l'1 d'Octubre va "provocar la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys". Per defensar-ho, els estudiants duran a terme piquets informatius i assemblees per organitzar la resposta des del dimecres 16 d'octubre davant d'instituts i facultats.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, el Sindicat emplaça els alumnes a una "gran manifestació estudiantil" a les 12 h en diversos punts del territori: la plaça Universitat, a Barcelona; la plaça Imperial Tàrraco, a Tarragona, i la plaça 1 d'Octubre, a Girona. No obstant això, els estudiants també estimen "paralitzar-ho tot" amb la vaga general convocada per la Intersindical per al divendres 18 i anima a participar en les concentracions que se celebraran aquell mateix dia a partir de les 20 h.

Cargando
No hay anuncios

Aturar les classes

Més enllà dels actes ja convocats, el Sindicat ha demanat aturar les classes en el moment en què es conegui la sentència i a "sortir massivament a la plaça Sant Jaume i a les places de les capitals de província" a protestar contra el sentit de la sentència contra els dirigents de l'1-O.

Cargando
No hay anuncios

"L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa", han apuntat des del Sindicat d'Estudiants, que insta a "lluitar per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista".