Política13/09/2013

L'Associació de Militars Espanyols planteja dividir Catalunya en dos estats

L'AME, que acusa el govern i el Parlament espanyols de no plantar cara al sobiranisme, suggereix la partició de Catalunya amb un estat "per als catalans que se senten espanyols"

Ara

BarcelonaL'Associació de Militars Espanyols (AME), que dies després de la Diada del 2012 va generar una enorme controvèrsia en demanar que el president Mas fos detingut i jutjat per altra traïció, ha emès aquest divendres un comunicat on, després d'acusar el Govern i el Parlament de Catalunya de "sedició", i de lamentar la inacció del govern i el Parlament espanyols per frenar el sobiranisme, demana a les "altes magistratures espanyoles" que, si arriba el moment de la independència, defensin "per dignitat i coherència" la partició de la "regió de Catalunya" en dos estats: un per als catalans independents i un altre per als "catalans que se senten espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu comunicat l'associació qualifica d'"inadmissible i intolerable" que representants de l'Estat convidin els ciutadans a assistir a actes independentistes. L'AME no dóna noms, però probablement es refereix als membres de diferents formacions del Congrés i el Senat que fa uns dies van celebrar un acte reivindicatiu de suport a la Via Catalana. Amb un llenguatge militar propi d'altres temps, l'AME acusa el Parlament català de cometre un "flagrant delicte d'alta traïció", i denuncia, sense citar-lo, el govern espanyol per no haver frenat les iniciatives sobiranistes.

Cargando
No hay anuncios

Els militars comparen l'actitud dels "poders públics" actuals, qua qualifiquen d'"esperpèntica i indigna", amb l'acció, "molt més espanyola", del govern de la Segona República davant la Generalitat. La nota de l'AME acaba preguntant a "les altes magistratures" espanyoles si, atès que no actuen per frenar el sobiranisme, tindran la "dignitat i coherència" de proposar una "partició de la regió de Catalunya" en dos estats, un dels quals acolliria els "catalans que se senten espanyols".