Política18/07/2019

Les bases de Podem donen suport amb un 70% a l'exigència d'Iglesias d'entrar en un govern de coalició amb el PSOE

Un 30% de les 138.488 persones que han votat han defensat quedar fora del govern

Germán Aranda

MadridPodem ha donat a conèixer aquest dijous a la tarda el resultat de la consulta a les seves bases sobre la investidura de Sánchez. El 70% dels votants han escollit "un govern de coalició (programa i equip) sense vetos", respecte al 30% que han donat suport a un equip de cooperació. Les bases, per tant, avalen l'exigència de Pablo Iglesias d'entrar al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi han participat una mica menys de 138.488 persones, dels 500.000 inscrits que hi podien votar. Això suposa una participació del 26,4% de les bases, que segons el compte de Twitter de Podem és una "gran participació".

Cargando
No hay anuncios

La presència de Pablo Iglesias al consell de ministres és ara mateix el principal problema per a Sánchez, tal com ha reconegut aquest dijous al matí en una entrevista a La Sexta. El responsable del comitè negociador de pactes d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha respost a aquestes declaracions al seu Twitter: "Vetar Pablo Iglesias és vetar-nos a tots".

Cargando
No hay anuncios

La número dos del partit, Irene Montero, ha criticat les paraules de Sánchez assegurant que Iglesias no respectava la democràcia. "Hi ha coses que no es poden tolerar", ha dit, i ha demanat a Sánchez que rectifiqués.