Política03/10/2017

La Taula per la Democràcia promou concentracions silencioses aquesta tarda per condemnar la violència

A les 18 h està prevista una manifestació a plaça Universitat i a les places dels ajuntaments

Ara

BarcelonaLa Taula per la Democràcia promou que les concentracions previstes per a aquesta tarda a les places dels ajuntaments i a la plaça Universitat de Barcelona siguin silencioses per condemnar la violència exercida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional el diumenge 1 d'octubre. Fonts del Govern temen que hi hagi "infiltrats" en aquestes manifestacions d'aquesta tarda per provocar "aldarulls".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sindicats majoritaris -la UGT i CCOO-, les entitats sobiranistes, universitats i la resta d'organitzacions que formen part de la Taula per la Democràcia han convocat aquesta tarda manifestacions en contra de la repressió policial. És la resposta que s'ha consensuat davant l'actuació policial de diumenge.

Cargando
No hay anuncios

També es llegirà un manifest sota el títol 'En defensa dels drets i llibertats', elaborat per la plataforma i que exigeix la retirada dels cossos de seguretat estatals. "Avui hem aturat el país (...) La ciutadania ha rebutjat la violència exercida pels cossos de seguretat de l'Estat durant el referèndum de l'1 d'octubre i ha denunciat la violència dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques", diu el manifest.

La Taula per la Democràcia expressa la "solidaritat i l'afecte" a totes les persones ferides i defensa que els fets necessitaven una "resposta contundent". En aquest sentit, també demanen a totes les forces polítiques i socials de l'Estat i d'Europa que "facin tot allò que sigui necessari" per garantir els drets i les llibertats fonamentals a Catalunya.