VIA CATALANA
Política04/09/2013

Els sobiranistes d'ICV temen quedar "lluny de la realitat i de la gent" desmarcant-se de la Via Catalana

La coordinadora de l'àmbit nacional dels ecosocialistes, Teresa Mira, avisa que "la major part de la militància" del partit serà a la cadena humana

Roger Tugas

BarcelonaEl sector sobiranista d'ICV no està gens satisfet amb la decisió de l'executiva del partit presa dilluns de no convocar a la Via Catalana l'11 de setembre i, en canvi, sí fer-ho a la convocatòria del Procés Constituent d'encerclar La Caixa i a d'altres accions al territori contra les retallades. Durant l'estiu es van reunir amb representants dels diferents àmbits del partit i amb dirigents com el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el mateix dilluns van enviar una carta demanant que els ecosocialistes donessin suport a la cadena humana de l'ANC, però això no va succeir. "Hi veig un retrocés respecte a l'any passat i crec que ICV corre el perill de situar-se al llimb: ser i no ser alhora. Lluny de la realitat i de la gent", es lamenta Teresa Mira, coordinadora de l'àmbit nacional del partit, que també parla en nom del grup de política lingüística, espais on treballen més de 200 membres d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Mira explica a l'ARA.cat que "per sort la major part de la militància hi serà [a la Via Catalana]". La postura d'ICV a l'entorn de la Diada, però, contempla que els afiliats participin també en altres convocatòries i demana que ho facin defensant el dret a decidir i els drets socials. Els sobiranistes d'ICV, però, hi aniran per reclamar la independència: "Els àmbits sobiranistes defensarem el dret a decidir i la reivindicació de l'estat propi, sobirà i independent perquè són indestriables: ens hi ha portat un estat espanyol en retrocés i revifant el franquisme", exposa Mira, que és membre de l'executiva d'ICV però dilluns no va poder assistir al debat sobre la cadena humana.

Cargando
No hay anuncios

Romeva també dóna suport a la Via Catalana

Tampoc hi va poder ser l'eurodiputat ecosocialista, Raül Romeva, un altre destacat dirigent independentista, que havia de ser a l'Europarlament. Dimarts, però, va mostrar el seu suport a la Via Catalana i va excusar la seva absència per Twitter, ja que també tindrà feina al Parlament Europeu: "Hi torno. Estic a favor de la Via Catalana, he participat a assajos. L'única raó que m'impedirà ser-hi és ple del Parlament Europeu a Estrasburg".