Política25/07/2015

Toni Comín, número 3 de la llista d'ERC per a la candidatura de Junts pel Sí

Els republicans aproven els 40 noms per a la candidatura conjunta. L'exmembre del secretariat de l'ANC Ferran Civit és el número 1 per Tarragona

Núria Orriols / Sara González

BarcelonaERC ja ha aprovat els 40 noms del partit que aniran a la llista de Junts pel Sí que encapçalarà Raül Romeva. Era previsible que el president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, tornessin a fer tàndem als dos primers llocs, però la novetat ha estat la irrupció de l'exmembre del PSC Toni Comín, en representació dels socialistes sobiranistes de Socialisme Catalunya i Llibertat, com a número 3.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fins ara portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ocuparà el quart lloc, mentre que el cinquè serà per al sociòleg Chakir El Homrani, que s'incorpora com a independent. Després d'ell, dirigents del partit fins ara diputats: Oriol Amorós, Pere Aragonès, Alba Vergès i Marc Sanglas. Entre les novetats hi ha la suma de Fabian Mohedano, d'Avancem, al número 12, mentre que queden reservats per als socialistes sobiranistes de MES tres llocs: el 10, el 20 i el 31. Aquesta formació decidirà dilluns els noms dels seus candidats.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa al territori, una de les grans novetats és l'elecció de Ferran Civit, exmembre del secretariat de l'ANC i un dels artífexs de la cadena humana de la Diada i de la V, com a número 1 per Tarragona, seguit del secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó. Com a cap de llista de la demarcació de Lleida ha estat elegit l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, mentre que la de Girona estarà encapçalada per la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, com a independent, i seguida pel fins ara diputat i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent.

El portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha defensat la incorporació com a número 3 de Comín afirmant que fa temps que ajuda el partit que representa "un espai diferent" del d'ERC. També ha posat en valor la suma d'independents a la llista provinent del món sindical i de la nova immigració, així com la cooperació amb els socialistes sobiranistes. Sabrià ha puntualitzat que ara caldrà encaixar els noms a la candidatura de Junts pel Sí a través d'una negociació amb CDC, amb la qual cosa ha advertit que es podria produir una alteració d'ordre.