Política04/10/2016

JxSí confia presentar conjuntament amb la CUP la proposta de "referèndum o referèndum"

Torrent està convençut que també hi haurà acord amb CSQP per aprovar una segona resolució "no contradictòria" durant el debat de política general

Aleix Moldes

BarcelonaLa CUP ha marcat perfil propi aquest dimarts en presentar les seves exigències pel que fa al referèndum de culminació del full de ruta. JxSí ha preferit, però, no fer-ne cap comentari públic. Les negociacions entre les dues formacions independentistes continuen amb la vista fixada en dimecres a la nit, quan es tanca el període per presentar les propostes en el marc del debat de política general. Des de la sala de premsa del Parlament, el portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, s’ha mostrat convençut que hi haurà una única proposta entre els dos grups que anirà en la línia del "referèndum o referèndum", que va apuntar la setmana passada el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP planteja fer el referèndum abans del juliol però no s'enrocarà amb la data"Som partidaris d’aprovar tot allò que ajudi a desenvolupar el full de ruta", ha explicat. Segons Torrent, hi ha "bona predisposició" per les dues bandes. JxSí pretén que dijous es voti un text que "reforci el full de ruta i consolidi aquesta voluntat política" a través de la concreció del que Puigdemont va presentar durant el debat de la qüestió de confiança.

Cargando
No hay anuncios

Durant el debat de política general hi haurà, almenys, una altra proposta de referèndum amb opcions de ser aprovada. És la de CSQP, que incidirà en el referèndum acordat, tot i que no parlin directament d’acord amb l’Estat. En aquest segon cas, Torrent també s’ha mostrat optimista, tot i que ha descartat que s’acordi presentar una proposició conjunta. "Treballar amb els dos grups ens enriqueix. Amplia la majoria parlamentària a favor del dret a decidir i en cap cas suposarà aprovar propostes contradictòries", ha destacat.

Les propostes del grup de la majoria independentista s’agruparan en tres grans àmbits. Un primer centrat en les polítiques socials, un segon en la denúncia dels incompliments de l’Estat i un tercer pel que fa al full de ruta sobiranista.