NOU GOVERN
Política29/12/2010

La cordialitat i la normalitat institucional presideixen els traspassos

La correcció i normalitat institucional i democràtica han presidit els traspassos a les conselleries de la Generalitat. Els que fins avui han estat consellers del tripartit han cedit les carteres als seus successors en un ambient de cordialitat

Redacció

BarcelonaDesprés de la presa de possessió dels consellers i de la primera reunió del Consell Executiu presidit per Artur Mas -que ha nomenat els secretaris generals dels departaments- s'ha iniciat el traspàs de carteres oficial. El primer de materialitzar el traspàs ha estat Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha obsequiat la seva successora a vicepresidència amb un ram de roses vermelles i un llibre sobre l'exili català. Tots dos han destacat la "normalitat institucional" del relleu, símptoma de "maduresa democràtica", segons Carod, que ha desitjat "de tot cor" a Ortega que encerti en la seva gestió. Ortega ha aplaudit el "traspàs impecable" de poders que s'està produint aquests dies i s'ha mostrat satisfeta per ser la primera dona a assumir la vicepresidència del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una hora més tard, el socialista Joaquim Llena ha traspassat la cartera d'Agricultura a Josep Maria Pelegrí. A les 15.30 hores ha estat Carme Capdevila qui ha cedit el seu despatx a Josep Lluís Cleries, a la seu de Benestar Social i Família. A continuació, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha pres el relleu d'Antoni Castells, que s'ha posat "a disposició" del nou titular de la cartera: "Gràcies per deixar-ho en condicions", li ha contestat Mas-Colell.

Cargando
No hay anuncios

Un dels traspassos que més expectació havia aixecat era el de Cultura, en què Joan Manuel Tresserras deixava pas al socialista Ferran Mascarell -fa quatre anys el relleu va ser a la inversa-, fitxatge estrella de Mas per al seu Govern.

També amb exquisit tracte institucional s'ha desenvolupat el traspàs de poders entre l'extitular de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, a qui el socialista ha definit com el "millor" conseller per a aquesta cartera per la seva "experiència".

Cargando
No hay anuncios

Qui esperava trobar algun signe de tensió entre Saura i el seu successor, Felip Puig, s'ha emportat un desengany, ja que tots dos han escenificat un relleu impecable, en què fins i tot s'han creuat elogis i s'han desitjat bona sort mútuament. Saura també ha mantingut una trobada amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a qui ha traspassat l'àrea de Relacions Institucionals de l'executiu i a la qual ha posat sobre avís del que es trobaria: "És molt difícil negociar amb Madrid".

Agraïment a Duran

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha assumit aquest dimecres la cartera del seu departament de mans de la consellera sortint, Montserrat Tura, i ha assegurat que està molt "tranquil·la" i gens amoïnada respecte la seva actuació com a advocada de l'Estat, ja que "sempre" ha actuat "correctament" en l'àmbit professional. "Mirant enrere no he de tenir problemes per això", ha dit, responent a les crítiques d'alguns partits per haver intentat impedir la consulta sobiranista d'Arenys de Munt.

Però si encara quedava algún dubte sobre si l'aposta per Fernández Bozal (independent) s'havia d'imputar a CDC o a UDC, ella mateixa els ha esvaït implícitament en agrair el seu nomenament a Artur Mas, però també al líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. Ho afronta com a un "repte professional".