Eleccions municipals
Política13/01/2011

Trias: "Muntar aquest espectacle a quatre mesos d'unes eleccions crec que és una equivocació"

El líder convergent a Barcelona troba "trist" el conflicte al PSC. Creu que els seus rivals intenten resoldre "una situació desesperada"

Albert Castellví

BarcelonaEl candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ja ha reaccionat al conflicte obert al si del PSC després que Montserrat Tura hagi desafiat l'alcalde Jordi Hereu a unes primàries. Trias reconeix que el deixa "desconcertat" que "el partit que governa no sap qui es presentarà" quan queden només quatre mesos per a les eleccions. En la seva opinió, "muntar tot aquest espectacle" en aquest moment "és una equivocació".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat a Els matins de TV3, el president del grup municipal de CiU ha dit que trobava "trista" la situació, i ha reconegut que li sabia greu per Hereu, ja que "les etapes es poden acabar d'una manera o d'una altra". "El que s'està fent és una situació desesperada per intentar fer una tombarella", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Trias ha assegurat que té "el suport del partit", però s'ha compromès a "actuar amb llibertat", i ha confessat que "quan ets alcalde, a vegades, fas enfadar el partit".

Sobre la gestió de l'alcaldia, Trias ha explicat que un govern municipal "ha de ser capaç d'escoltar i de pactar, ha de demostrar seriositat i ha de donar esperança a la gent". A més, ha afirmat que la prioritat de la ciutat ha de ser "l'atur", i no "la construcció d'un zoo sobre el mar", p { margin-bottom: 0.21cm; } i ha afegit: "Em deixa parat que l'alcalde no s'hagi ficat en el greu problema de finançament municipal que té Barcelona". En aquest sentit, ha dit que "si un alcalde té un projecte i ho fa bé és impossible guanyar-lo", però que "ara la gent demana una actitud diferent". "La gent està decebuda amb la seva ciutat", ha conclòs.