POLÍTICA
Política19/03/2014

Turull, Rovira i Herrera defensaran la consulta al Congrés

Els representants de CiU, ERC i ICV-EUiA reclamaran el 8 d'abril que l'Estat transfereixi a la Generalitat la capacitat de convocar referèndums fent ús de l'article 150.2 de la Constitució

Marc Colomer / Sara González

BarcelonaCiU, ERC i ICV-EUiA ja tenen decidit a qui enviaran al Congrés el 8 d'abril per defensar la proposició de llei del Parlament que reclama la transferència a la Generalitat de la competència de convocar referèndums fent ús de l'article 150.2 de la Constitució. Es tracta del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull; la secretària general d'ERC i portaveu del grup parlamentari, Marta Rovira, i el coordinador nacional d'ICV i president del grup parlamentari ecosocialista, Joan Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que CiU renunciés al fet que sigui el líder del seu partit i president de la Generalitat, Artur Mas, qui defensi la iniciativa parlamentària al Congrés, també els republicans han optat per reservar el seu líder, Oriol Junqueras. En el cas d'ICV-EUiA, els seus dirigents donen per fet que serà Joan Herrera l'enviat a Madrid per defensar la consulta, tot i que asseguren que encara està pendent la reunió per prendre la decisió formalment.

Cargando
No hay anuncios

PSC, PP i C's volen que hi vagi Mas

Els partits contraris a la petició de la transferència de la capacitat de convocar referèndums, PSC, PP i C's, insisteixen que hauria de ser Mas qui viatgés al Congrés. Es basen en el precedent de l'exlehendakari Juan José Ibarretxe, i consideren que Mas no hi anirà per "covardia" i manca de convicció amb la iniciativa.